-
Re: Prace naukowe
hehe
-
Cohin, podejrzewam, ze w empikach nie znajdziesz takich czasopism. Polskich czy niepolskich. Z angielskojezycznych o zwierzetach widzialam tylko "Arabian Horses" oraz "Araber Journal", ale akurat o konie mi nie chodzi... Moze z Niemiec lub z Anglii? Moze ktos byl i widzial, albo ma kontakt z Niemcem jakims lub Anglikiem? To samo moze dotyczyc literatury, obcojezyczne sa dostepne jedynie roznej masci powiesci....
-
Co ciekawe znalazłem nawet gazetkę "Woliera" o ptaszkach, jest wiele wydawnictw akwarystycznych, o gryzoniach, poieskach, kotkach a jedno "Terrarium" się u nas nie przyjęło szkoda
-
Ja tez juz powiedziałem co miałem powiedziec i mam takie same prosby jak przedmówca. Pozdrawiam MasterMIke
-
Ludzie, nowy rok, swieta za pasem, pogodzmy sie wszyscy i zyjmy jako bracia i siostry, zwlaszcza, ze na klotniach najbardziej cierpia nasze pajaki, ktorym (piszac posty i napierniczajac nonstop F5) nie zwiekszamy wilgotnosci ani nie wyjmujemy resztek macznikow i swierszczy
To forum jest bardzo seksowne i podniecajace, bo jest kulturalne. A kulturalnosc owego forum uzyskamy rowniez poprzez przeniesienie goracych tematow na gadugadu/mejla/icq/whatever, bo i tak nikt do consensusu nie dojdzie. Z racja jest, jak z rzycia- kazdy siedzi na swojej.
Dobrze jest, ze cos sie dzieje. Zle jest, kiedy dzieje sie w nieskonczonosc. Ludzie sie kochaja i nienawidza. Lubia i nie lubia. Ale zamiast mowic o tym wszem wobec, pogardzac innymi, a innych ponizac, wywyzszac sie tudziez innych parterowac, zapodajcie sobie, moi kochani terrarysci, takie klasyczne <span style="font-size: 16pt; font-weight: bold;">+IGNORE</span> jeden na drugiego i udawajcie, jakoby wszystko bylo podlug katolickiej doktryny milosci do blizniego swego, bo z nadmiaru krzykow zaraz nam sie Atrax obudzi i zbulwersuje =)
-
Jest fajne niemieckie czasopismo, a wlasciwie kwartalnik z serii DRACO-Teraristik/Themenheft. Fajna rzecz o tyle, ze kazde z czterech czasopism jest na jeden temat. Nie sa tanie, fakt, ale naprawde warto je miec. Tylko jest jeden szkopul - trzeba jezdzic do Niemiec raz na jakis czas i szukac, bo nie wszedzie jest. Nie tak jak nasze byle terrarium z artykulami na temat calej terrarystyki, tylko np. nr4/2002 jest w calosci poswiecony jadowitym wezom z rodziny grzechotnikow i trwoznic. Kolejny jest o duzych dusicielach. Oczywiscie nie jest to czasopismo tylko o wezach, sa pieknie wydane numery o drzewolazach, legwanach, felsumach... Pomyslcie tylko, 96 stron tematycznych, na kredowym papierze, w formacie A4, z przepieknymi fotografiami.... Miod!
-
Aha, jeden numer kosztuje prawie 9 euro i to jest bol, ale warto pocierpiec i wydac. Nie mowiac juz o mozliwosci zamowienia tematycznych kalendarzy terrarystycznych. W tamtym roku byly to: Ptaszniki, Drzewolazy, Kameleony, Zolwie i Weze jadowite. Zaluje tylko, ze nie ukazal sie do tej pory numer o ptasznikach, chociaz nie trace nadziei... W koncu wyszedl o krabach, waranach, kameleonach itp. wiec moze i ptaszniki sie ukaza......
-
Awikularia >>> pisałem "A temat o naukowcach dobry jak każdy inny...", nie potępiam tematu bo jest w porządku, jak najbardziej, sam szukam fachowej literatury, potępiam tą do niczego nie prowadzącą kłótnię.
-
Bachus, ja tez... Ale coz, zadziorna jestem i siem bronie jak moge. A literatury bede poszukiwac zawsze... A moze by tak w jakims poscie zrobic spis, zeby sie tak kazdy dopisal co ma w domku , co czytal i co ewentualnie gdzies tam w necie widzial? Moze nie calkiem naukowe rzeczy, chociaz takie tez by sie przydaly... Bo spis czasopism, ksiazek i artykulow to moze troche za duzo? Chociaz czy ja wiem?? Chyba tych artykulow nie ma znowu tak duzo...
-
Awikularia napisał(a):
> Zaluje tylko, ze nie ukazal sie do tej pory numer o
> ptasznikach, chociaz nie trace nadziei... W koncu wyszedl o
> krabach, waranach, kameleonach itp. wiec moze i ptaszniki sie
> ukaza......
Nie musisz awi niczego zalowac ostatni numer DRACO nr. 16 z listopada jest wlasnie o ptasznikach...
Uprawnienia umieszczania postów