Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Projekt terrarium

Projekt terrarium

Wymyśliłem sobie takie terra dla 6 pająków z jednym źródłem ciepła znajdującym się w środku. To jest widok z przodu, całość ma 90cm szer. 80 wys. i 30 głębokości. W centralnym miejscu oprócz źródła ciepła będzie wentylator, a odpowiednio umieszczone kratki i kominki wentylacyjne mają zapewnić nawiew do każdego z 6 terrariów. Na rysunku kolor czerwony to kratki wentylacyjne a zielony to drzwiczki (przesówne otwierane w górę). Wpisałem też planowanych lokatorów ))

Re: Projekt terrarium

A to widok z tyłu. Dla lepszej orientacji rozłożyłem całe terra na 3 segmenty.

A tu jeszcze środkowy segment osobno, ma tu być żarówka + wentylator

Czekam na opinię ))

spoko projekt, ale ja naprzyklad nic nie kapuje z tego nie wiem gdzie jest co :P
    jak bedziesz mial fotki jak zrobisz cale to bedzie luzik
    a najlepiej jakbys zrobil krok po kroku budujac terra kroki po kolei jak to budowales

Heh no może jest toche zakręcone, poprawie i wieczorkiem wrzucę krok po kroku

w jakim programie robiłeś te rzuty przestrzenne??

Dobra póki co tak wrzucę, może to coś wyjaśni

W 3D Studio MAX, ale na szybko dlatego to tak wygląda :P

no teraz to juz kumam o co biega, swietny projekt, zobaczymy jak z wykonaniem, daj fotki jak skonczysz

pozdro

Pomysł fajny...ale Jezeli nie zaje..esz sie przy wykonywanieu tego to naprawde masz chłopie silne nerwy :] Musisz bardzo uwazac, bo z doswiadczenia wiem, ze nawet najprotsze sklejenie akwarium to kupa roboty i na koniec okazuje sie ze cos jest krzywo :] A tu wszedzie jeszcze poprawki na to ktora sciana ma wchodzic w którą i jak sie z nia łączyc (zazębiać), zeby Ci nie wyszedł na kniec jeden bok 2cm dluzszy od drugiego Do tego doliczyć prowadnice czy inne zawiasy (zalezy jak chcesz robic otwieranie).
    Niemniej gratuluje pomysłu i zdolnosci graficznych Przed wykonaniem przestudiuj wszystko pod kontem skladania z pojedynczych szyb, a nie całosci. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów