-
kedzierzawy po 2 wylince a temperatura
kupiłem niedawno kedzierzawego po 2 wylince
aby mial ciepło nie otwieralem okna ( non stop 25stopni w pokoju )
ale robiło sie duszno wiec musiałem uchylać okno
było chłodniej w pokoju z uchylonym oknem wiec postanowiłem kupic pajączkowi cos do ogrzewania
wyczytałem ze najlepiej czerowną zarowke 15W
i tak zrobiłem
co mnie zdziwiło ze kiedy zapalam zarówke pajak wychodzi z norki i staje mniej wiecej na środku pojemnika jakby sie grzał ? ( 3ymam go w pojemniczku w ktorym kupiłem świerszcza - kupiłem swierszcza dla pojemniczka aby 3ymać w nim pająka bo oczywiście pajak po 2 wylince nie dałby rady świerszczowi
wynika z tego ze lubi ciepło ???
martwi mnie tylko troszke ze jak jest zapalona zarowka to lekko parują boczne scianki pojemniczka ( słaba wentylacja - dorobiłem dziurek i troszke mniej parują)
troszke poczytałem o temperaturze/oświetleniu/wilgotności ale pytam jeszcze Was bo nie chcę aby moj pajączek miał źle.
Czyli pytanie mam następujące : czy takie warunku jakie zapewniam mojemu maluszkowi ( kedzierzawy po 2 wylince ) sa OK ???
z góry dziękuje za odpowiedzi
-
Re: kedzierzawy po 2 wylince a temperatura
są ok. Uwazaj tylko, zeby nie przegrzac pająka i będzie dobrze.
-
masz dobre warunki tylko nie swiec w nocy.w nocy powinien miec ok. 2 stopnie mniej
-
ok
dzieki za odpowiedź
jestem juz spokojny
-
U mnie tez wychodza do zarowek i jest wrzystko ok, nic sie nie dzieje, wiec u Cieibe tez jest dobrze
-
Pytales, czy lubi swiatlo. On raczej lubi cieplo. Po prostu wychodzi sie zwyczajnie grzac.
-
Ja swojemu kędziorowi (L6 - L7) niedawno kupiłem lampkę. Grzeję go 25 W i jest nieźle. Też wychodzi do światła i grzeje dupcię. Bardzo dobrze trafiłem bo w całym terra jest akurat 28 stopni, a parowaniem się nie przejmuj, bo za dużo dziurek to też nie dobrze. Owszem nie powinno być za dużo pary, ale jak za szybko robi się sucho to jest jeszcze gorzej. Wniosek: lepiej za mało dziurek niż za dużo ^^
Otaku
Uprawnienia umieszczania postów