Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: nimfy

x ray
    Guest

Re: nimfy

.....żona szeptała mi do ucha .

Fajna żonka nie ma co...
    Czy murzyn jest innym podgatunkiem od żóltka?
    To ich potencjale dzieci to hybrydy?
    ;-)

x ray
    Guest

sorry ,ale pytanie nie dotyczy terrarystyki

x ray, wszystko to prawda, ale co z tego wynika odnośnie tego wątku?? :/

Atrax Robustus
    Guest

Nie

Hybryde mialbys wtedy, gdybys mial dziecko z kozą :]
    Jesli chodzi o ludzi, to mamy rasy... u pajeczakow podgatunki, a u bakterii szczepy. Sa to jednostki nalezace do tego samego gatunku, ale drobnych cechach rozniacych je od innych, przykladowo ilosc pigmentu w skorze. Roznice sa tak malo znaczace, ze raczej nie mozesz nazwac polaczenie zoltego i murzyna hybryda :]
    Oczywiscie takie hybrydy sa plodne

Z tego co się orientuję, to ostatnie badania genetyczne wykazały, że różnice pomiędzy poszczególnymi ludźmi są tak niewielkie, że w żaden sposób nie można wyodrębnić tu żadnych ras/podgatunków.

Atrax Robustus
    Guest

Ja nie moglem znalezc stosownych informacji i nie jestem na tyle zorientowany w temacie, by sie wypowiadac, ale slyszalem o konflikcie pewnych grup naukowcow o te rasy.

Hybryda jest krzyżówką dowolnej jednostki systematyucznej z inną jednostką.

Tak więc krzyżówki w obrębie podgatunków/ras również są hybrydami.

Atrax Robustus
    Guest

O.. to ciekawe. Czyli wystarcza osobniki rozniace sie tylko w niewielkim stopniu w obrebie danych taksonow i juz mozna powiedziec, ze hybryda.. hmm to by nawet i bylo logiczne, bo w koncu mieszaniec to mieszaniec.

Zaciekawilo mnie za to, to, co pisales o rasach ludzkich wczesniej. Moze to i nie ma wiele wspolnego z terrarystyka, ale nie znasz jakiejs strony poswieconej temu?

Heh ciekawe rzeczy sie dowiaduje. Jakoże moja biologia jest na poziomie podstawówki to większość rzeczy jest tu dla mnie nowych i chyba o to chodzi w forum :-).
    PS. Po podstawówce poszedłem do technikum a nie do liceum bo kumpel powiedział że do liceum same cioty chodzą, a ja wtedy jeszcze głupi, mały idiota mu uwierzyłem i poszłem do najlepszego ówcześnie technikum w Chorzowie. Jak teraz sobie to przypominam to chce mi się śmiać :-). Choć lata te nie były stracone i dostałem się na studia bez egzaminów ;-).

Uprawnienia umieszczania postów