Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Imperator da sie oswojić ??

Re: Imperator da sie oswojić ??

ja zawsze chwytam moje skorpionki za zaodwlok - hehe...to jest jazda ;] zwlaszcza ze sa agresywne

ja moje maluchy L2 też łapie za odwłok btw. Rammstein wejdź na gg

Małe imperatorki jak przenosze to zajaniam je palcem do takiego pojemnika po kliszy, jesli postawi sie ten pojemnik potem pionowo to jest 90% że skorp z niego nie wyjdzie i można w tymczasie coś zrobić. :-)

Artur33
    Guest

wiem że nie ma sensu go barć na rence ale np : przy manipulacji w terarium albo przeniesiemiem go przeniesienie to jeszcze bo można tak jak z pająkami ale ze skorpionami dopiero zaczynam , w opisach tego gatunu pisało że nie jest niebezpieczny i że na rękach zachowuje sie łagodnie ,wiec dlatego pytam , mam też parę pająków i które moe przenośić i swobodnie manipulować w ich terarrium.!

Artur33
    Guest

dzieki za wszystkie odpowiedzi . i wiem że nie jet TO CHOMIK !!!!!

Kiedy próbowalem brac swoje skorpa za zaodwlok to tylko sięwkurzył i zaczął się strasznie rzucać i obijać o wszystkie przedmioty w jego zasięgu więc szybko go puściłem żeby nie zrobił sobie krzywdy. Ta metoda jest dopra jeśli np. chce się skorpa tylko przenieść do jakiegoś pojemniczka który znajduje sie w bardzo małej odleglości. Najlepiej jest stosowaź metodę Myszy czyli po prostu zagonić je do jakiegoś pojemniczka i po stresie.

Uprawnienia umieszczania postów