-
Opowiedzcie
Jakie bylo wasze pierwsze bezposrednie zetkniecie z ptasznikiem?
Baliscie sie czy moze byliscie dumnie ze mozecie go dotykac jak po was chodzi.
Moj brat ma albopilose po 8L, a ja chcialbym go wziac na rece
Tylko nie wiem czy mnie nie ugryzie itp.
Jest potwornie spokojny, potwornie.
Az za spokojny
Opowiedzcie co przezywaliscie wtedy.
-
-
Re: Opowiedzcie
Mialem tylko 2 bezposrednie zetkniecia z ptasznikami w mojej hodowli:
Raz musialem przeniesc smithi l3 do innego pojemnika... a nie bylo innego wyjscia, jak przenosic w dloni... oraz wtedy, gdy mi na reke skoczyla Poecilotheria.
Nie jestem z siebie dumny. Z tego raczej tez nie mozna byc dumnym:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=19061&t=19061
Pajak jest Twoj, ale ja na wszelki wypadek powiem:... nie bierz go na rece.
Zrobisz, jak uwazasz.
-
Mnie tez bardzo zainteresowala terrarystyka za posrednictwem MOBYEGO.
Chyba sie zakochalem bo nie umiem o niczym innym myslec jak o gadach i pajakach.
Narazie pomagam bratu chodowac albopilose 8L
Ale w styczniu chce sobie kupic cos:]
-
Koty, pajaki, kobiety <-- nieziemskie istoty =)
A poniewaz pajaki sa najprostsze w utrzymaniu, wiec je trzymam =)
Co do zetkniecia- ot, glaskanie albopilosy po dupci i tyle. Zupelnie nie odczuwam potrzeby brania na rece, to w koncu zbyt glupie zwierzaki, zeby poznac swojego pana =)
-
A może by link do tego postu umieścić w FAQ jako "namacalny" przykład konsekwencji brania na rękę pająka?
-
Mysza - To nie jest taki zly pomysl. Takich przypadkow bylo jeszcze kilka na tym forum ( i 100% smiertelnosci ).
-
To fakt ze jak człowiek bierze na reke jakiegos cwańszego ptaszora to czuje ze zyje i moze to pociaga ludzi do tego ,maja wtedy wieksza adrenaline .Ja to kiedys praktykowałem ale mi przeszło i to chyba tylko z powodu tego zeby ich nie draznic i nie meczyc.Ale adrenaline spominam bardzo mile ;-)
-
pamietam jak mialem meeeeega dola i postanowilem wziasc murinusa na reke to byla adrenalinka ))) ale tez bylo niezle
hehe....jak ktos będzie mial A. australis to moge sprawdzic na sobie jak dziala jego jad :P:P:P:P
-
huh;] ja tam kiedys bralem nawet mojego kedziora;] lazil sobie po mnie godzinami a ja siedzialem przed kompem;] teraz czasem biore male brzdace na reke jak chce im cos wymienic albo gdzies przeniesc;] wiekszych tak jak mojego kedziora 8cm raczej sie nie tykam;] przeszlo mi:P
Uprawnienia umieszczania postów