Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Piszczące pająki??

Piszczące pająki??

Przed chwilą wyporzyczony samiec rosei zaczął stukać łapkami o dno i został dopuszczony do samicy. Kiedy zbliżyła się do niego (nie wiem z jakim zamiarem), samiec zaczął stukać nóżkami a oprócz tego wydawało mi się że wydawał bardzo wysokie piski. Praktycznie niesłyszalna pajęcza pieśń. Gdyby był choć drobny chałas nie slyszałbym tego ale naszczęście wszyscy już śpią, a ja (jako że pierwszy raz dopuszczałem pająki) bylem na maxa skupiony. Czy dobrze mi się zdaje?? Możliwe że to było coś w rurach (dopuszczałem je w łazience), albo w mojej mocno skupionej głowie, ale zauważyłem wplyw tego śpieu na zachowanie samicy która stanęła wtedy nieruchomo i oddała sie samcowi.
    Tak w ogóle to piękne to bylo

Re: Piszczące pająki??

zazdroszcze.. chialabym kiedys zobaczyc kopulacje pajakow..

swoja droga czemu dopuszczales je w lazience?
    wiem teraz dostanie mi sie zrypka za nieznajomosc tematu ale tak z ciekawosci, bo zaczynam zbierac materialy odnosnie rozmnazania i to akurat g.rosea, jestem na zakrecie kupowania doroslej i moze za jakis czas sprawie jej samca, ale to wszystko zalezy jak wiele sie dowiem za ten czas..

a dobra nevermind za pozna pora.. domyslilam sie ze robiles to chyba w wannie by mialy utrudniona ucieczke Tobie a by samiec mogl tez sobie spokojnie myknac po wszyskim by uniknac bycia obiadem....

No właśnie a dokladniej w kabinie prysznicowej :P
    Kopulacja faktycznie super wygląda: samiec podnosi przód samicy do góry zachaczając haczykami o jej szczękoczuki i bulbusami wprowadza nasienie, stukając w tym czasie odnóżami o podloże. Trwało to może z 20 sekund No i to piszczenie do tego

Może się ślizgał?

Na torfie był.

Cześć

Kiedyś moja babcia opowiadała historyjki o pająkach. Powiedziała że kiedy kładła się spać i słyszała jak pająk "śpiewał" więc nie zasypiała tylko go słuchała. Pająk "śpiewał" jej przez 6 lat. Ale tak to jest już z babcinymi opowieściami. Słyszałem to już z kilkanaście rzy i coraz bardziej nie mogłem tego słuchać o "śpiewającym pająku"

=================================

Brachypelma smithi L2 - "Spike"
    Brachypelma vagans L1 - "Mike"
    Hierodula membranacea L1 - "Eliza" - <decased> ((

gg. 3336022

Pozdrawiam wszystkich terramaniaków

AGAM widze ze mieszkasz blisko przy next kopulacji ja chce to zobaczyc hhehe lazienka w torfie itp...
    a wlasnie chcialam powiedziec ze mam ochote rozmnazac rose a nie mam wanny.. widze ze kabina tez moze sie przydac :]

No tak dokładniej to one były w fauna boxie, na nim by torf, a całość w kabinie na wypadek gdyby pajączki uciekły (fauna-box był odkryty żebym w razie czego mółg przeszkodzić samicy w ataku. aLiCe nie wiem kiedy następna kopulacja bo kolejne samice nie są jeszcze dorosłe i to juz nie są rosea ale wpaść i tak możesz

Alice moglas wpasc na kopulacje do Agama!

Uprawnienia umieszczania postów