Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Nie-ptaszniki

Nie-ptaszniki

Just out of curiosity, czy hoduje ktokolwiek jakies pajaki niemygalomorphaeowate?

Mam tu zarowno na mysli pajaki pospolite (topiki? krzyzaki? katowniki? solpugi?), jak i jakies bardziej exceptional spiders, nawet takie, po ktorych ukaszeniu odpada jakas bardzo wazna czesc ciala.

I, tak juz dla rozluznienia, dywagacje semantyczne: pajak gryzie czy kasa?

i`am
    Guest

Re: Nie-ptaszniki

kasa;]

Atrax Robustus
    Guest

Hodowalem (rozmnazalem) wiele krajowych gatunkow i hodowle krajowych gatunkow uwazam za bardzo ciekawa, czasem ciekawsze, niz ptasznikow :]

Jesli zdarzy sie tak, ze ogarnie Cie okres wolnej chwili, jestes w stanie coskolwiek szerzej o tym napisac?

Atrax Robustus
    Guest

Mowisz do mnie, czy do I'am'a ? hehe

Jezeli do mnie, to zaczynalem od katnikow. Ich rozmnazanie nie jest trudne, jednak samice trzeba dobrze dokarmiac... utrzymanie tez nie jest dosc skomplikowane, bo do terrarium wystarczy wlozyc kryjowke i pare deseczek, do ktorych zwierze moze przyczepic pajeczyne i to w sumie wystarczy.
    Karmienie.. wiadomo: muchy, pinki, swierszcze itd.

Powiem tak: pajaka nadrzewnego polece predzej komus, kto zajmowal sie wczesniej katnikiem, niz komus, kto mial w posiadaniu B. albopilosum, chocby dlatego, ze taki T. atrica ma wpis w Ksiedze Rekordow Guinessa, jako najszybszy pajak na swiecie... Oczywiscnie nie umie sie zbytnio wspinac, ale speeda ma wystarczajacego, wiec jak ktos nie ma z nim problemow, to moze zabrac sie spokojnie za Psalmopeusy.

Eee katnik to jest ten z taka mala glowa, i dluugimie gierami co wyglada jakby nie maial odwloka??? :]

nie, to co mowisz to jest kosarz. K atnik jest duzy i owłosiony. Jaa biegnie po podłodze to przypomina ptasznika

A jak nazywa sie taki jasno brazowy pajak z wieeelkim odwlokiem na ktorym ma ladnie wzorki? nie wiem czy podalem wystarczajaco duzo informacji, moze ktos zna stronke o naszych rodowitych pajakach?

Hari, jemu tez chyba nie chodzilo o kosarza. Kosarz ma dosc wrzecionowate cialko, natomiast ten pajak, ktorego nazwy nie pomne, ma cialko w postaci takiej kulki/gruszki.

Atrax, a temperatura?
    I czy to to jest agresywne?
    Podloza nie potrzeba?

Polska nazwa tego pajączka to nasocznik trzęś :]

Uprawnienia umieszczania postów