Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Jak ptaszniki kopią?

Re: Jak ptaszniki kopią?

Moja irminia przenosi porcyjki włókna kokosowego w zębach i wkleja w pajęczyne po kilka warstw

Atrax Robustus
    Guest

Z podziemnymi jest podobnie. Rowniez w szczekoczulki i do roboty

Ptaszniki podziemne zmiękczają glebe szczękoczółkami a potem wypychają ją wszystkimi odnóżami i wyrzucają poza kryjówke tylnimi łapami. :-)

Widziałem to kiedyś na filmie przyrodniczym o ptasznikiach i czytałem na jakiejs angielskiej stronie.

Moja smithi łapie w nogogłaszczki i roznosi po terrarium to co wykopie w tunelu

moje geniculata najpierw robi dywanik z pajęczyny a póóźniej go zwoja w kluke, przenosi w żabkach i zanosi gdzie chce. W ciągu 5 godzin przekoapł wszystko do góry nogami

Baku co za problem?
    moje zwykle kolo 2giej w nocy wylaza i zaczynaja.. a jak kedziorek przenosi domek to juz znak ze trzeba do lozka - 4ta wybija :P
    Nie ma lepszego widoku niz moj kedziorek przenoszacy swoja kryjowke srednio 2 razy w tygodniu, najpierw ciagnie w "pyszczku" kawalek torfu oblepiony pajeczyna co wyglada jak dywanik, a pozniej przewraca kryjowka toczac ja przez terra :]
    Moje kochanie stwierdzilo ze te dywanik z torfu i pajeczynki to pewnie wycieraczka [rotfl]

kurde ale mi sie tam literki pomieszały

moja geniculata najpierw robi dywanik z pajęczyny a później go zwija w kulke, przenosi w ząbkach i zanosi gdzie chce. W ciągu 5 godzin przekopał wszystko do góry nogami

no to jest wersja poprawiona, tamtej nie czytać:-)

Uprawnienia umieszczania postów