-
Re: Czy boicie się pająków??
ja sie moich pajakaow bojee
-
To świerszcze gryzą?? Spodziewalem się tego ale nie przypuszczałem, że mogą dziabnąć człowieka! zy to boli - ja swoje (nawet te wielkie) łapię i wrzucam do pająków ręką.
A poza tym to też boję się moich pająków!!!
To nie arachnofobia, nie mam jej ale po prostu czuję respekt przed ich ząbkami!!
Raz wziąłem smiciaka na rękę - pochodził, pochodził i tyle. Ale teraphosy za nic bym nie wziął - zęby masakra. Jej boję się potrójnie )
-
ja sie nie boje ale moja kuzynka jak widziała ptasznika u mnie na pulicie jako tapeta to zamykła oczy co dopiero jak otworzyłem pojemnik z geniculatą jak fajnie uciekała:-)
-
Nokeg ty sadysto! Tak straszyć kuzynkę i patrzeć jak fajnie ucieka.
Do geniculaty czuję respekt, jest fajna, ale albopilosek l4 to jest tak śliczny, że chciałoby się go przytulić!
-
a ja tam jestem dzielną dziewczynką i żadnych padżąków się nie boję chociaż potwornie brzydzę się kosarzy, których w lecie mam w domu sporo... ale ostatnio jeden malutki kosarzyk zamieszkał w pajęczynce pod parapetem centralnie nad moją głową, kiedy leżę w łóżku, więc zaczynam się ich już trochę mniej brzydzić ;-) (kosarzyk nazywa się Franciszek). kiedyś paskudnie brzydziłam się świerszczy, ale od kiedy je hoduję na stałe, nic do nich nie mam. największe łapię w rękę, nie dziwi mnie też widok świerszcza w pościeli albo na ścianie w łazience, a zwiewają jak głupie. ohydne są białe mączniaki, tj takie, które już zaczynają się przeobrażać w dorosłą formę (buee zawsze je wywalam do kibla) co do ptaszników... są cudowne, takie patetyczne brzydzę się tylko pustej wylinki i wielkiej ilości pajęczyny z resztkami na niej, ale moja Pusia całe szczęście wytwarza jest bardzo malutko co do niej, to moją geniculatkę L8 już z ręki karmię ale na rękę nie biorę, bo nie chcę jej zrobić krzywdy. zębów się nie boję.
-
-
-
ja może nie że sie boje ale nielubie krzyżaków itp pająkom podwórkowym, tym bardziej jak kiedyś sie chodziło d lasku na grzymy, idzie sie idzie i zaraz 2 cm krzyżak na nosie siedzi a ryj cały z pajęczyny, zdażyło mi sie to 1000razy później jak szedłem przez las to machałem gałązką między drzewami żeby zerwać pajeczyne i w niż nie wpaść ryjkiem:-) dlatego nielubie krzyżaków, pozatym mają duże dupy i cienkie nogi, nielubie takich, ptaszniki sa lepsze, ładniejsze, mile i wogóle zajebistrze:-)
-
Rewja a wyobraz sobie jak ja sie wtedy czulam, majac zaledwie kilka lat i dorosly ptasior zajmowal mi wiekszosc plecow.. sam skok na moje plecy, a raczej ladowanie bylo jakbym dostala kulka sniegowa (chociaz wtedy to byl srodek wiosny czy lata bo mialam koszulke z krotkim rekawem..) ja do teraz pamietam ktorzy chlopcy pod blokiem grali w pilke, jak bylam ubrana, jaki kolor balkonu mialam i dokladny szczegol jednej lapy bo dalszej czesci sie nie przygladalam...
a w wakacje tego roku odwazylam sie wziasc dorosla rosee na reke u znajomej, troche sie obawialam wiec w razie czego 2cm nizej byly moje kolana by nie spadala na podloge.. fajnie bylo, taka delikatna stala sobi zrobila 2 kroczki...
pelne gacie mialam jak moja przyjaciolka obok (nie wlascicielka pajaka) wystawila palec wskazujacy by dotknac... bosh... ale nic sie nei stalo na szczescie, mnie dech zaparlo i nie bylam w stanie powiedziec jej za wczasu zeby tak w zyciu ptasznika nie tykala bo palec moze skonczyc jak maczniak [lol]
a tutaj przezycie sprzed kilku minut.. penseta, na pensecie maczniaczek podaje to memu kedziorkowi a ten co? zero ataku na maczniaka, zero ataku na pensete, atak na moja reke gdyby nie moj reflex i slaba celnosc kedziorka uzarlby mnie z dlon :/ Taki spokojny kedziorek 6/7 wylinka...
co do kilku postow odnosnie kosarzy to moja druga polowa, boi sie kosarzy tak ze krzyk na widok jednego slychac w sasiednich miastach, na widok domowych pajonow tylko sasiedzi slysza, a ptaszniki dla mojej humanoidalnej milosci to w sumie po szczurze ulubione zwierzatka w moim domu.. zgadnijcie kto mi powiedzial ze mam kupic irminie i kto stwierdzil ze boehmei jest ladniejszy od smithi? [lol]
a kto byl na gieldzie w swietochlowicach mogl widziec te iskierki w oczach na widok tej duzej parahybany i pytanie kiedy moje takie beda [rotfl] i tak oto crawshayi zyskal plus za swoje rozmiary
-
Uprawnienia umieszczania postów