Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Czy boicie się pająków??

Re: Czy boicie się pająków??

Ja od małego fascynowałem sie pajakami ,łapałem wszystko co miało 8 nóg w słoik i wypuszczałem u siebie w pokoju ;D .Chyba dlatego nie za bardzo sie boje moich podopiecznych chociaz czuje przed nimi respekt -poruszaja sie z takim fajnym patosem , a Irminka jak zatupie to az przyjemnie sie człowiekowi robi

ja nigdy nie miałem wstrętu do pająków... ale chyba jak większość ludzi postrzegałem ukąszenie jako coś niemiłego, więc by tego uniknąć nie zbliżałem się do pająków itp. ale że ja jestem dziecko hardkorowe, żadnego zajęcia się nie boję to zamówiłem b. albopilosum(L5)... dość wcześnie wziąłem go na rękę(najpierw w skórzanej rękawiczce) i było fajnie... przez jakieś dwa dni nosiłem go trochę po domu i takie tam głupoty... później mi się to znudziło i wolałem go obserwować w terrarium jak goni świerszcze... ukąszenia w jakimś stopniu obawiam się nadal... do spokojnych pająków mam jednak zaufanie...

Ja strasznie bałem sie pajaczkow i innego robactwa(nadal boje sie swierszczy), kupilem sobie kedziorka potem vagansa i inne.... po jakis 2 miechach odwazylem sie wziasc go na rece hee. tera znie boje sie tylko moich ptasnzikow.... a inne pajaczki(domowe) niech trzymaj sie odemnie z daleka!!

świerszcze to głupie skur..ysyny! :[ jak kiedyś moja matka robiła coś w ogródku to ją taki zielony bydlak upier..olił... siedział se.. ona spokojna 3mała przy nim dłoń, a on nagle dostał nerwicy i rzucił się z aparatem gębowym na nią i dziabnął... świerszcze łapię zawsze od tyłu :P a co do małych pająków... tych to się boję... pod dużym zoomem wyglądają znacznie straszniej od ptaszników... poza tym są głupie i dość agresywne...

boje sie swierszczy i na dodatek nie mam na swoim wyposazeniu pensety:] ale radze sobie doskonale.....
    a ukaszenia sie nie boje.....poboli i przestanie.....

kmietek ...jak masz uczulenie to Cię nogami do przodu wywiozą.

kmietek hardkorowy ziomal ja też mam uczulenie na duuuużo rzeczy i działam! peace for all fucking magots =

i`am
    Guest

uheuheuh no to niezle;] terrarysci z arachnofobia:P ja natomiast zawsze sie fascynowalem tymi robalami. Coprawda nigy ich nie bralem na rece, ale jak bylem maly to zawsze z moim bratem ciotecznym lapalismy roznego rodzaju robale pakowalismy do sloikow i albo chodowalismy albo urzadzalismy roznego rodzaju walki:P hehe Zawsze chcialem miec ptasznika. No i pewnego razu po tym jak dowiedzialem sie ze ktos w moim miescie ma takiego stwora uwierzylem ze moje mazenie jest do spelnienia;] po dlugich poszukiwaniach kupilem kedziora po 3 wylince;] i zyje nawet do dzisiaj;] L14 czekam wlasnie na wylinke;]

i'am dokładnie to samo robiłem jak byłem mały. Zawsze na działce pakowałem wszelkiego rodzaju robactwo do pudełka i obserwowałem kto komu wpieprzy )

mnie świersze denerwują i zamiast pensteą to łapie je za czułki i wyciągam sadystyczne bo czasem czułka sie urwie ale jest jeszcze druga:-) a tak to boje sie tylko geniculaty bo to diabeł a nie pająk:-)

Uprawnienia umieszczania postów