Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: Czy boicie się pająków??

Re: Czy boicie się pająków??

Jak byłem znacznie młodszy to raz, w nocy, poczułem przyjemne mrowienie na przedramieniu. Patrzę, a tam taaaaaaaaaki ogromny kątniak sobie spaceruje. W czasie krótszym, niż potrzeba dresiarzowi na skrojenie z komórki, kątniak znalazł się na podłodze, po czym (wiem, przyznaję, żadna chluba) został rozsmarowany.

Sądzę, Atrax, iż strach przed nieszkodliwym kątnikiem bierze się stąd, iż tego pająka w ogóle nie kontrolujesz, nie spodziewasz się jego obecności, nie zdajesz sobie sprawy, że może być nieopodal. A hodując regalisy, lividumy, crawshaye, murinusy wiesz, do czego są zdolne i spodziewasz się, że mogą Cie przestraszyć, co nie może mieć miejsca w przypadku kątnika-znikąd.

A odnośnie obrzydzenia.
    No cóż, gusta i wrażliwość ludzka różne są, owóż sądzę, iż jeśli ktokolwiek grzebał się przy rurach kanalizacyjnych, śmieciach, ba- choćby przy zwykłym pomywaniu, nie powinny go niesmaczyć larwalne formy mączniaka, świerszcze, czy jakiekolwiek inne stworzenia. Zresztą, obrzydzenie czasem mylnie bierze się za strach. A to wszak zupełnie co innego.

However, mi przeistaczający się mączniak przypomina obcego z czwartej części :]

z tym obcym to super celne spostrzeżenie! do kątników się przyzwyczaiłam, kiedy mieliśmy jednego 'domowego' w klasie i nazywał się Swietlaczow czy jakoś tak. był gigantyczny i superobleśny, ale i tak go uwielbialiśmy, póki nie zwiał spowrotem do szkolnej piwnicy. boję sie też jednej rzeczy - skorków, potocznie szczypawic, ale od kiedy zobaczyłam na Animal Planet jak samica skorkowa ślicznie opiekuje się swymi skorczywiętami i jaka w ogóle jest fajna, zaczyna mi przechodzić ;-) no i nie zapomne tego szoku, kiedy po wstaniu z łóżka znalazłam na środku pokoju wielkiego, rasowego karalucha. goniłam za nim z pół godziny, w końcu złapałam do szklanki i "wypuściłam" z siódmego piętra (jestem absolutnie pewna, że przeżył i ma liczne potomstwo). pamiętam, że ogarnął mnie ogromny podziw i szacunek dla tego owada, z jego zachowania, gdy uciekał widać było prawdziwą owadzią inteligencję ukłon dla karaluchów.

A tak a propos świerszczy to jeszcze żaden nie spróbował mnie ugryźć w przeciwieństwie do pasikoników o których zapewne mowa... to one są duże, zielone i wredne.

ja sie troche brzydze swierszczy, ale to ze wzgledu ze wydawalo mi sie zawsze ze sa twarde, a tymczasem wzielam takiego do reki raz lapiac i okazal sie tak oblesnie miekki... hehs ale na ogol obrzydzenie mam tylko do dzieciecej sliny...
    moglabym robic w kazdym robactwie ale po dzieciecej slinie wycieram sie i myje przez 2 dni jakbym w gow..e reka mieszala hehehs

Ja sie nie boje moich pajączków(nawet tych silnie jadowitych)zawsze uważam jak coś robie u nich w terra.Kiedyś nawet wziołem na ręce crawshayia( 3 cm ciałka) pochodził sobie i spokojnie wrucił do swojego pudełeczka.Wszystkie moje pajączki brałem na ręce oprucz murinusa,jak tylko otworzyłem terra to wystawił ząbki i próbował atakować.

ja też jestem na wiele rzeczy uczulony.. ale teraz jestem pijany i siedzę z moim kędziorkiem na twarzy... zrobuiłem też trochę fotek

Alice, zauwazylem kompletny brak instynktu macierzynskiego

Moj instynkt macierzynski jest zamieniony na instynkt macierzynski w kierunku zwierzat, nie ma zwierzaka w potrzebie ktorym sie nie zajme, nie zaopiekuje, nawet swierszczem sie zajmowalam gdy mu bracia i qzyni nogi poobgryzali...
    Hehs.. a co ja mam powiedziec odnosnie ludzi ze jestem mama chrzestna prawie juz rocznej szalonej dzidzi? brrrrrrrrrrr

Zielonych pasikoników też się bałem - łapalem je przez worek i wrzucałem do terrariów nie dotykając.

BTW:
    aLiCe to bardzo ciekawa przypadłość ta ślinofobia. A co ze śliną dorosłych? Bo wiesz... to rzutuje na wiele innych fajnych spraw. )

Uprawnienia umieszczania postów