-
Re: dziwne pytania :)
Kazde bywaja agresywne, nie tylko podziemne. nie powiedzialem ze nie sa agresywne. Chcial pajaczka, ktory nie wyczesuje wloskow. Tak jak powiedzial Atrax, grunt to rozsadek i troche dystansu i powinno byc dobrze. A tego 'nemo' czy jak mu tam to bym kapciem od razu potraktowal nie lubie rybek.
-
jedno tylko mozna dodac ze charakterek pajaka bywa rozny, mowi sie ze kedziorki sa spokojne, ale zdazaja sie tez agresywne moj na szczescie spokojny), mowi sie ze irminka jest spokojna, tymczasem moja jest szalona a inne jej siostrzyczki z kokoniku u moich znajomych sa spokojniejsze...
a w przypadku alergika lepiej dmuchac na zimne :P choc najwazniejsze jest jedno, wysluchac siebie nie zapominajac o radach, pamietajac jednak ze rada nie jest nakazem :P
-
ja lubię.. łowić...
akwariowe miałem dawno.. i wydałem...
-
Ja też także już ne choduje ryb, nie jem tylko łapie i to lubie
-
Też polecam Grammostolę, większość z nich nie wyczesuje praktycznie włosków. Bardzo dobry pajączek na początek.
-
Frodo-jak ty coś czasem palniesz to głowa boli, tak dalej polecaj początkującemu podziemne, najlepiej H.lividum lub carawashi, chłopie podziemne nadają sie dla doświadczonych hodowców a nie dla całkowicie początkujących którzy chcialiby wziąć pajączka na ręke, niech sobie oronate kupi bo ona tez nie czesze włosków, chłopie, pomyśl trzy razy zanim napiszesz bo ktoś cie jeszcze posłucha i sobie krzywde zrobi, napisałeś że podziemne howią sie do norki a naziemne skaczą do gardła, ty chyba dupą myślisz a nie głową
-
hehe frodo no to dobrze dobrze radzisz :P jesli dopowiesz wlasnie to co przed chwila, bo od kiedy nie dogadujesz widac ze masz pojecie za co szacuneczek (za komentarze wczesniejsze nie :P hehs), z tym ze tu daje przyklad nei zawsze napiszesz do konca i taki newbie moze uznac to za dobra rade a jak widac po poscie ma ochote "poglaskac" go czasem :/
a rybki coz, w moim przypadku tylko takie male agresorki jadowite jak clariasy reszta nalezy do mamy, albo na pozywke clariasa :P [ale to juz off-topic]
-
tez mam kilka lat rybcie, i mistrzem absolutnie wszystkiego są niejakie cierniooczki myers'a. to takie niewielkie piskorki, osiagaja dlugosc okolo 10 cm, maja malenkie glowki, sa chyba półślepe i maja paski czarno-czerwone na ciele i mlecze brzuchy. nie dosc, że jako jedyne przezyly potworna zaraze ichtiofitriozy w akwarium ktora wybila absolutnie wszytskie zywe organizmy, to jeszcze kiedys jeden wyskoczyl mi na podlodze z 120 cm wysokosci, siedzial tam sobie bite 40 minut, a po wlozeniu z powrotem do akwarium zyl jeszcze pare lat potrafilyby przezyc nawet z blocie.
-
jak jak byłem mały brzdąc to dostałem od dziadka dwa mieczyki(dziadek miał takie duuuuupne akwa z rybkami) przez pierwszy dzień trzymałem je w słoiku bo nie miałem nic lepszego dla nich, rano cały happy że pojade do zoologicznego po sały sprzęta dla rybek patrze a na dywanie leżą sobie te dwa mieczyki już takie wyschnięte, p0opłakałem sie ale dostałem dwa kolejne i zyły przez dłuuuuugi czas dopuki nie zdechły ze starości (chyba), później miałem bojownika w kuli który nie wyskakiwał ale oddałem go do szkoły bo byłem zagrożony z biologi ;-)
-
Ktoś pisał, że uciekające nadrzewniaki zatrzymują się dopiero jak znajdą kryjówke, kilka razy czytałem coś zupełnie odwrotnego, zresztą moja irminia zatrzumuje się zawsze po krótkiej (choć błyskawicznej) ucieczce i nie stara się chować od razu. Sporo ostrożności i rezerwy oraz zero szpanerstwa typu "ja się tego nie boję przy kumplach dotknąć" i nie ma problemów nawet z tak szybkimi zwierzakami. A jak ktoś pisze >>> "wyskoczył mi na rękę z pudełka i zwiał" to mam pytanie - czemu przed otwarciem pudełka nie wsadzić go jeszcze do terra i nie otworzyć pudła z pająkiem w środku, poczekać aż pająk sam wyjdzie. Wystarczy trochę wyobraźni i pomysłowości żeby uniknąć niespodzianek.
Uprawnienia umieszczania postów