Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Małe ptaszniki i różne wersje żywienia

Re: Małe ptaszniki i różne wersje żywienia

Ja wrzucam cale pinki, nie bawie sie w zadne dzielenie, w dzungli im nikt nie kroi, tylko ze tam jest wiekszy wybor i moga zlapac cos mniejszego jak nie zje to trudno, z glodu nie zdechnie, najwyzej mu sie wylinka przeciagnie o pare dni, zazwyczaj jednak daje rade wessac ofiare.

No i pewnie tak tez dzisiaj zrobie
    gorzej jak sie glupi robal zakopie... zgnije gdzies albo zacznie robic jakies glupstwa....

Biale robaki wysychaja, u mnie bynajmniej nigdy nie zaplesnialy, a jak nie zeschnie to sie much wykluje i tez dobrze, duzo chityny i nic nie moze zrobic taka muszka pajonkowi.

a ochotki się nie zakopują... lekko się ruchają tylko...

wszystko jedno co im podasz, jak nie beda chciały jeść jednego to podasz im drugie

ja juz od jakiegos czasu nie karmie pinkami (raz ze smierdza, dwa ze uciekly mi raz w lodowce, trzy ze mam juz za duze pajaczki) ale z wlasnego doswiadczenia powiem tylko tyle - ja malutkim ciachalem pinke na pol, wiekszym dawalem tylko ze zgnieciona glowka zeby mi sie nie zakopywaly - przewanie robilem tak ze przed snem wrzucalem, a rano wyjmowalem to co zostalo - obecnie chyba jednak zdecydowalbym sie na ochotke, bo z tych pinek to 95% mi zdechlo a 5% zjadly pajaczki (kupilem za 7zl opakowanie )

A co do linka http://www.zoo.poznan.pl/ptasznik.htm to wiesz, pewnie kogos tam kiedys zabily ale statystycznie grozniejsze wydaja mi sie psy czy pszczoly - znaczy sie chyba one wiecej ludzi zabijaja! A sam opis jest strasznie ogolnikowy, raczej nie sadze zeby jadem kedziora czy smithi indianie zatruwali sobie strzaly!

Co do pinek to kupilem pudelko za 30gr [lol], ucieknac mi nie uciekna [doswiadczenia wedkarskie :P ]. Ochotki sprobuje, ale sie musze do wujaszka usmiechnac, ma tego od cholery wedkarz

Pozdrawiam i dzieki wszystkim za odpowiedzi.

Uprawnienia umieszczania postów