Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Gips jest ok ??

Gips jest ok ??

miałem już dość wiecznego wymieniania kryjówek mojej katiuszy (albopilosek L7), postanowiłem wykonać mu coś z gipsu, jako że gips jest troche zasadowy i niepowinno nic na nim urosnąć. kryjówka wygląda jak poniemiecki bunkier :> ale nie o to chodzi. Susze to szajstwo od tygodnia i niemoge zabić dziwnego zapachu mydła jaki wydziela sie w pobliżu budowli, czy zaszkodzi to mojemu pajączkowi?

acha i prosze mnie nie odsyłać na inne tematy w których mówiono jak impregnować orzychy czy tam inne badziewia, ja próbowałem już wszystkiego i zawsze jakimś cudem dostawał sie grzyb do terra, wilgotność jest w sam raz. Niewiem czy to taka uroda tego włókna kokosowego czy jak ale to jest okropne!

Re: Gips jest ok ??

Rokokoko - :> - Borysowi też zrobisz gips ??? ))))))

aaa ty idź stad!!! bo mnie tylko denerwujesz ;>

Mogłeś jej zostawić pudełko po filmi i byłoby w porządku.
    Po co kombinujesz?

za małe jest dla katiuszy nie przeszła by wylinki w nim, a fotki prezesie u mnie na kompie w znanym ci katalogu :>

Sam zapach raczej nie zaszkodzi, jak chcesz sie jeszcze raz pobawic to zrob z kleju do plytek ceramicznych i dodaj troche piasku, a jak nie to walcz powodzenia

_INVISIBLE_
    Guest

Zapach nie zaszkodzi poniewaz ptaszniki go nie czuja , jedynie chemia o co innego
    Off topic

x ray
    Guest

.........gips ma tędęcję chłoniecia wilgoci, majac kontakt z podłozem zawsze będzie wchłaniał wilgoć i po jakimś czasie...zaczną się kłopoty nie tylko z zapachem.......zacznie się sypac (murszeć )....do pojawienia się plesni włacznie .

dzięki wszystkim za podpowiedzi, nie jestem jednak zadowolony z tego co powiedział x ray bo trzeba bedzie znaleźć coś innego :|

x ray
    Guest

...........tak bedzie lepiej dla pajaczka , i Ty unikniesz rozczarowań...powodzenia w hodowli

Uprawnienia umieszczania postów