-
Re: Oświetlenie...
Tak do Twojej wiadomosci Norysek - przeczytalem, oczywiscie jest w tym duuuuuuzo prawdy, ale niestety nieraz nie moge sie powstrzymac jak widze takie pytania, to tak jakbym naprzyklad wszedl na forum i pytal co mam zjesc na sniadanie, niektore pytania sa tak debilne ze tylko tak forma wypowiedz do nich pasuje zreszta nie jest to rzadkoscia na forach bo na innych jest to samo, zdazaja sie madre pytania ale raczej naleza do rzadkosci wiec i odpowiedzi musz byc stosowne, rownowaga w przyrodzie musi byc
-
w jarzeniówkach nie grzeje świetlówka tylko statecznik, podnieśc temp to za dużo nie podniesie a są i różne długości i kolory (nie tylko mleczno białe) ja mam np 20 W czerwoną, nie jest u pająków ale u boasa, którego czasem sobie ogladam w nocy siedząc przy kompie a co do halogenków to one za to grzeja sporo dlatego powinny być jak najmniejsze np widziałem, sam jestem na etapie budowy z segmentu mebli regału dla pajączków (narazie mam zrobiojne 4 terraria które są podzielone na 4 boksy czyli razem 16 - a bedą jeszcze dwa bo już mi się szkło skonczyło ) - czyli całość bedzie miała 24) i bedzie w nich oświetlenie halogenkowe właśnie 9W - już kupiłem 250W transformator a jak bedzie za jasno pajączkom to halogenki bedą przyciemnione czerwoną plexi - proponuję wycieczkę do marketu budowlanego np nomi czy castorama mozna tam dostać wszystko
-
Spoko Frodo ale coś mi się wydaje że Ty nie masz zielonego pojecia na temat ptaszników. A Twoje wypowiedzi są sto razy bardziej debilne niż te w tematach. Więc po co zawracasz ludziom głowe?
-
A skad ty mozesz wiedziec jakie ja mam pojecie ?Ja sie opieram tylko na wlasnych doswiadczeniach i na opiniach hodowcow ktorych znam.I to co trzeba to wiem!
-
Panowie dajcie juz spokój ( oko za oko )......a metoda z wanna naprawdę jest dobra .
-
I w ten oto sposob koncze 376 odcinek pokemonow.
Uprawnienia umieszczania postów