-
Re: Mączniak
no więc tucze moją albopilose 9-co letnią gdzieś tak bo niedługo zostanie mamcią :P
sru 4 świerszcze do tera :] łarzą łarzą a ta ani drgnie , jeden uchwalec stwierdził ze wejdzie sobie na tą " mechatą " skałke i obluka co i jak ... no więc chodzi chodzi zajrzał na odwłok , , zajzał na korpus , nic , zajzał pod helicery nic , poskubał włoski z mechatej skałki a ona ciągle ani grgnie :] ,, nagle jeden z jego kolegów pomyślał ze sobie poskacze :] i zanim jeszcze spadł 2 świerszcze były juz nabite a a pajączek siedział juz nad trzecim :] ........ cała akcja nie trwała dłuzej jak 2-3 sekundy :] jeszcze nigdy nie widziałem tak szybkiego kędzierzawca :]
-
A więc wrzucam świerszcza mojej geniculacie, jak to bywa swierszcz chodzi sobie po terra. Pochodzi do pająka. Odleglosc miedzy pajakiem a swierszczem ok 2 cm, stoja twarza w twarz, nagle szok, oba w tym samym momencie rzucily sie na siebie :P Serio, swierszcz zaatakowal pajaka i nawzajem. Pajak chyba nie byl glodny, bo w momencie zderzenia kopnal robala przednimi odnozami, na co ten cofnal sie i wykonal jakis dziwny koci ruch odnóżem, jakby chciał podrapac pająka :P
Zostawiłem go myśląc, że może pająk później zglodnieje i go zje, a wiec wracam za 4 godzinki, patrze do terra a tu swierszscz w misecze z woda dryfuje w bezruchu :P
Wiecie, świerszcze to naprawde ciekawe stworzenia :P
-
-
heheh, "fajnie leciał" ))
-
no to przez praktyki grania w zośke:-) czułem jakbym kopnoł kamyk:-)
-
świerszcz u małej h.lividum:
przechadzał się akurat obok wylotu nory ów pająka, po chwili pająk wyskoczył z nory, ale źle wymierzył i nie trafił i zaczął skakać po swym lokum- wyglądało to podobnie do Gargamela, który się wściekał jak nie mógł złapać Smurf'a...
motyl u p.cambridgei:
pająk próbował złapać owada w locie,tzn. skoczył na niego i wspólnie wpadli w fikusa, po turlali się po tarfie, po czym pajęczyca zatargała go do gniazda, i taka była pointa tego zdarzenia...
mączniak u małego smithi:
hehee, a w sumie rodeo w wykonaniu b.smithi po 3 wylince na mączniaku wielkości pająka
-
Nom bardzo ciekawe stworzenia, dzieki porownaniu doswierszczy wygralam konkurs dziennikarski pare dni temu oglosili wyniki, 1 miejsce.. myslalam ze sie podkladam zesmiechu [lol]
-
Cześć
Mój vagans siedzi sobie spokojnie w domku... wrzucam do niego mączniaka, ten sobie chodzi, chodzi, i jak na zołść pająk nie chce go zjeść. Postanowiłem trochę pomóc. Zapędziłem mączniaka pod kryjówkę spidera, i ustawiłem go tak aby tyłek mączniaka wsadzić do norki. Nic się nie dzieje... nagle mączniak zaczął podążać przed siebie, ni stąd ni z owąd mączniak wygiął się do góry i w ułamku sekundy wciągnęło go do norki. I po mączniaku. Scena wyglądała niczym z filmu "Obcy przebudzenie" )
=================================
Brachypelma smithi L2 - "Spike"
Brachypelma vagans L1 - "Mike"
Hierodula membranacea L1 - "Eliza"
gg. 3336022
Pozdrawiam wszystkich terramaniaków
-
moja Zosia (kedziorka L8) podczas polowania na swierszcza zamknela go w swoich 4 przednich odnozach jak w wiezieniu i po chwili dopiero zaatakowala.... nie wiem po co....
-
Mój kędziorek miał jazde z drwnojadem:> skoczył na niego i wbił mu w plecy zebe ale ten wyrwał sie i dalej ucieka . Kędzior nie zdzierżył tego i pieknym skokiem ala adam małysz wbił mu ząbki w kark, ale flaki spływały na podłoże :>
Uprawnienia umieszczania postów