Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: dalej tego nie rozumiem!!!

dalej tego nie rozumiem!!!

jak taka dluga noga moze wyjsc z takiej krotkiej???? (chodzi mi o wylinke ))))

Re: dalej tego nie rozumiem!!!

hehe, nawet sie nie zastanawiałem

pancerz chitynowy....
    kiedy pajaczek wychodzi z wylinki to rosnie...
    nawet jak juz stoi na odnozach mozesz zauwazyc jak rosnie w oczach
    oczywiscie tak przypuszczam...

hmmtego nie bralam pod uwage...
    narazie tylko zauwazyalam ze po wylince maja naprawde dluuuuuuugie nogi, potem sie troche skracaja.. mierzylam linijka irminke i kedziorka w chwile po wylince i tydzien po

przeciez to by nie bylo normalne, jesli z nogi o dlugosci 1cm wychodzila szkita o wielkosci dajmy na to 2 cm...(nie wyobrazam sobie tego )pajak jak sciaga wylinke to rosnie w bardzo szybkim tempie, rosnie nawet do 3 dni po wylince, wiec to nie tak ze dluuuuga noga wychodzi z krotkiej, tylko wychodzi noga tylko troszke dluzsza od tej z ktorej pajak wyszedl i w zastraszajaco szybkim tempie rosnie.

dzisiaj w nocy mój kędzior przeszedł wylinke, ma o jakieś 3-4 mm dłuższe nogi:-) i na 80% to samiczka:-D

hihi a tera wyszedł z siebie cambridgei

jego wylinka z nogami ma 2cm, a on teraz ma 3cm więc sporo urusł

Kurde a ja sie najadlem stracha ze smithi. Odchodze od kompa ide spac, ale jeszcze spojzalem na pojemnik na mocz. Patrze a moja smithi przylepiona do scianki a polowa odwloku peknieta. Wystraszylem sie jak cholera. Wiem, wiem nie powinienem jej ruszac, ale tyle sie naczytalem ze one leza na plecach itd, ze wydygalem wzialem patyczek do uszu i delikatnie ulozylem na pleckach. Pozniej juz tylko obserwowalem. Wszystko poszlo supcio. Teraz tylko pytanie czy dobrze ze ja odwrocilem(ona i tak na bok sie ustawila), a moze gdybym nic nie zrobil to tez by bylo dobrze. Jak myslicie??

pozdrawiam

Nazar

jakbyś jej nie ruszał to napewno by było wszystko dobrze, pająk sam układa sie jak mu wygodnie i wszelkie interwencje w to jak sie ułożył mogą działaś na jego niekożyść

Ufffffff to wychodzi na to ze mielismy farta

Uprawnienia umieszczania postów