Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: ptaszniki nadrzewne ;]]

Re: ptaszniki nadrzewne ;]]

Robak - gdzie kupiłeś, na Świebodzkim ?

Re: do Frodo

A ty jak zaczynałeś z pająkami, to zapewne od razu byłeś geniuszem, bynajmiej tak stwierdzam po twoich wypowiedziach, ja np. jestem początkującym w dziedzinie pająków i zadawszy na forum pytanie zetknełem się z dużą wyrozumiałością wśród uczestników forum chociaż pytanie co dla niektórych też mogło być nudne bo napewno już takowe się przez forum przewineło, ale jakoś nikt mnie nie krytykował tylko udzielono mi paru dobrych rad za które jeszcze raz bardzo dziękuję, a Tobie radzę jak masz pierdz.....lić głupoty to lepiej siedź cicho.

Tak , kupiłem je na Świebodzkim .

x ray
    Guest

.....wygodniej CI będzie w pojemniczkach ,pajączki po dwuch dniach sie przyzwyczają ,...... naprawde są lepsze w obsłudze (wilgotność lepiej jest utrzymać ).Napewno obawiasz sie otwierania , ze podczas obsługi pajaczek da nogę ?.Myślę że twoje obawy są pokierowane ostatnimi zajściami ale pojaczki szybko sie przyzwyczaja do Twojej obecnośći ,mam w pojemniczku z apteki Versicolor W- 5 która bardzo szybko zaakceptowała moją obecność .Na początku dałem jej trochę czasu na aklimatyzację ,obecnie podaje jej wode do picia bezpośrednio do jamy ze strzykawki + IGŁA ODPOWOEDNIO OBCIĘTA ,aby nie skaleczyc pupila .Daj im czas aby się przyzwyczaiły....,będzie dobrze .

x ray jeszcze raz dzięki . Posłucham twojej rady i narazie się wstrzymam z fanaboxami .

x ray
    Guest

będziesz widział sam ...jak sobie dasz radę z pojemniczkami to ok .a jak będziesz chciał to zawsze możesz podjać próby z faunoboxem ale te sztuki są jeszcze za małe.

Atrax Robustus
    Guest

I juz prosze przestac sie klocic. Frodo dostal ostrzezenie i mam cicha nadzieje, ze sie do niego dostosuje. Mi tez nie podobaja sie niektore pytania, ale zeby od razu rzucac jakies chamskie odzywki.... Po prostu brak slow.

Co do 3mania pajakow nadrzewnych, to pamietam swoje przygody z Poecilotheria. Uciekla mi 3x, ale za kazdym razem udawalo mi sie ja zlapac w ciagu 3-5 minut, gdyz: pojemniczek, w ktorym przebywala byl umieszczony w faunabox'ie, wiec gdy nawiala z tego pojemniczka, to miala do pokonania jeszcze sciany faunaboxu. To tez jest dobre rozwiazanie... przynajmniej dla poczatkujacych hodowcow :]

Twoje komentarze z sensem?
    To chyba dwa rozne fora czytamy. Grzeszysz podwojnie :
    - odpowiadasz na (byc moze) glupie pytania beznadziejnymi tekstami
    - ... ktore smiesza tylko Ciebie, a jak wiadomo nie ma nic gorszego.

To jest b.dobre rozwiazanie. Co prawda jeszcze nic mi nie zwialo, ale ostroznosci nigdy za wiele.

"stromatopelma prawie mi uciekła ..."
    nie chciałbym być twoim sąsiadem!!

To nie złośliwość, ale przestroga - uważaj na te pająki nie tylko ze względu na Ciebie, ale w szczególności na rodzinę i sąsiadów. I powodzenia w hodowlii.
    Krzysiek.

Uprawnienia umieszczania postów