-
ptaszniki nadrzewne ;]]
Dzisiaj zakupiłem na giełdzie we Wrocławiu 3 gatunki nadrzewne :
- Poecilotheria regalis L4
- Psalmopoeus cambridgei L4
- Stromatopelma calceatum L5
Zapłaciłem wsumie tylko 100zł
Ale nie o to chodzi . Już przy przekładaniu ich do ich nowych "domków" zaskoczyły mnie swoją niesamowitą szybkością !!!!! Stromatopelma prawie mi uciekła !! A regalis chciał mnie ugryźć ale naszczęście dlamnie tylko uderzył mnie po palcach przednimi nóżkami i się wycofał ;] Z cambrigei miałem naj mniej kłopotu , bo sam wskoczył do nowego pojemnika !!;]]]]]]]
Jutro musze się wybrać po fanaboxy , bo bez tego raczej sie nie obejdzie ;] Nie chce mieć już takich "przygód" ;]
Te ptaszniki nadrzewne w poruwnaniu do moich Brachypelm , to jakby poruwnywać żułwie do zająców !!!! ;]]]]]]]]]]]]]]]
-
Re: ptaszniki nadrzewne ;]]
prawda
-
....myślę ,że jeszcze moga pozostać w pojemniczkach, na faunobox jeszcze jest za szybko.Bynajmniej te sztuki w4, moga jeszcze poczekać .Dobrze by było aby pojemniczki były wyzsze od tych z apteki, i zakręcane( bezpieczniej ....dla pajączka ,w razie upadku pojemniczka). .Reszte pozostawiam bez komentaza......sami wyciagajcie wnioski .
-
Zgadzam sie w 100% z X ray-em.Chyba ze chcesz w ten sposób ułatwic mu ucieczke
-
Mi sie wydaje ze ciebie mozna porownac do zolwia albo totalnego niezdary skoro nie umiesz nawet przesadzic porzadnie pajakow.Co myslales , ze one sa powolne jak robaki takie jak ty?
-
Frodo takie komętarze to wsadź se w d... , ja dopiero zaczynam z nadrzewnymi i poprostu mnie zdziwiła ich szybkość .
x ray mi chodzi o najmniejsze fanaboxy 10/15/15(szer/dł/wys) i dzieki za rade .
PS. co myślicie o ich cenie ??
- Poecilotheria regalis L4 40zł
- Psalmopoeus cambridgei L4 25zł
- Stromatopelma calceatum L5 35zł
-
Zgadzam sie z Toba robak w 100%. KOmentarze tego typu jak Frodo wolaja o pomste do nieba. Totalna dziecinada wiec zapraszamraczej na jakies czaty dla dzieci tego CHLOPCA zapewne
-
Zresztą nic nowego , nie widziałem jeszcze żadnego sensownego komentarza napisanego przez Frodo
-
Moje komentarze sa z sensem tylko odpowiadam na bezsensowne pytania.Ale skoro wam sie chce odpowiadac na pytania typu: Czy pajakowi mozna dac muche lub czy nie zje go pinka,albo cos w stylu pytania Robaka to prosze bardzo udawajcie expertow.
-
Uprawnienia umieszczania postów