-
Kokos :P
Wiem ze to juz bylo pewnie 100 jak nie wiecej razy powtarzane, ale net mi dzisiaj chodzi jak krew z nosa, wiec nie moge se spokojnie poszukac. Do rzeczy. Co zrobic ze skorupka kokosa (poza wysuszeniem jej), aby wlozyc pajaczkowi jako kryjowke do terrarium?
-
Re: Kokos :P
Ja sparzylem wrzatkiem, a potem wysuszylem. Wogole nie plesnieje. pozdr
-
A ja dla odmiany robilem juz najrozniejsze rzeczy, a i tak zawsze w efekcie kokos ladowal w koszu ;/
Co ciekawsze przygotowywujac kokosy do akwarium takich problemow nie mialem.
Dlatego wlasnie moje pajaki siedza albo w doniczkach albo w kubkach nabytych w sklepie "Wszystko za 4 zl"->cena dot. 4 sztuk To nie jest rozwiazanie dla estetow, ale w 100% bezpieczne.
-
najlepsza metoda na koos - i wogule na odkazanie to tak , - namaczasz go w wodzie przez jakieś 10 min , potem pakujesz w mikrofale z programem do gotowania na jakieś 3 min a potem jeszcze 2 minuty taki jakiś do pieczenia .... zadna bakterja czy grzyb tego nie przetrwa :]
-
ja mam lepsza metodę: myję, wycieram i wstawiam pająkowi... jeszcze mi żaden nie spleśniał...
-
właśnie miałem pisać podobny temat a tu niespodzianka. Mój kokos właśnie wylądował w śmietnku nie podobało mi się żę jakś dziwnie zaczynał wyglądać, napił sie wilgocią i po kokosie. Teraz juz wiem ze to prawie normalne Pozdrowienia
-
Ja kokosa najpierw gotowałek 40 min w osolonej wodzie, potem gdzies tyle samo lezal w piekarniku w 100 stopniach, i ani myśli pleśnieć
-
hehe, tez stosuje metode "na mikrofale" Sprawdza sie znakomicie. Aha, ale i tak najlepiej kryjowke trzymac w suchej czesci terrarium, wtedy nie przejdzie wilgoc z podloza
-
A nie ma innych rzeczy oprocz kryjowki kokosa ?? Czy musisz byc takim lamerem ??Wsadz polowke arbuza tylko najpierw pomaluj lakierem bezbarwnym...Heh
-
Fordo przechodzisz okres dojrzewania? to by wiele wyjasnialo...
a co do kokosow to nie uzywam bo tak czy siak zaczna plesniec- ja kupiuje kryjowki z gipsu w zoologicznym. cena 5-15zl, rozne ksztalty i wymiary- a wygladaja SUPER!
Uprawnienia umieszczania postów