-
Heteroscodra maculata
czy jej jad jest niebezpieczny dla czlowieka?
-
Re: Heteroscodra maculata
Jak wszystkich afrykanskich pajakow.....
-
heheh człowieku,,,,,,,,,,,,,,,,, bardzo mocny jad ma (ale mi sie podoba ten pajaczek)
-
Nie dość, że ma mocny jad to do tego b. szybka jest. Ja zanim się na nią zdecydowałem długo się zastanawiałem, bo bałem się, że nie dam sobie z nią rady, ale narazie jest wporząsiu. Poprostu trzeba przy niej zachować najwyższy stopień ostrożności i zapobiegawczości.
-
buuu jedyny plus nie wyczesuje włosków ale przy tego typu pająkach tak jest
-
Za to nadrabia wszystko szybkoscia i jadowitoscia.
Pajaki w sumie mozemy podzielic na 2 grupy.. na pajaki starego i nowego swiata. Pajaki nowego swiata to z reguly wyczesywacze wloskow... (z reguly)..., ktore nie maja specjalnie toksycznego jadu, gdyz maja inne drogi obrony.
Za to pajaki starego swiata, jak Poecilotherie, nie dysponuja wloskami parzacymi, ale w drodze ewolucji, musialy rozwinac wyjatkowa szybkosc i dosc silne toksyny.
-
Taa, kiedys mialam polgodzinna akcje z lapaniem Heteroscodry... Zwiala za regaly i trzeba bylo odsuwac je od scian.... To bylo okolo rok, poltora temu, nie myslcie, ze mi tak czesto pajaki wieja......
-
akurat poziom toxyczności zalezy od innych zeczy z tego co wiem .... ale ogulnie to sie zgadzam :P
Uprawnienia umieszczania postów