Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Plama na odwłoku

Re: Plama na odwłoku

Czy pajak jest duzy? Ja u swoich ptasznikow (niektorych) zauwazylam, ze czasami wyczesuja krotsze wloski, a dluzsze zostaja....

Rozumiem, sam napisałem jakąś bzdurę nie mam pretensji.

Jeżeli to jest to o czym myślę to tak ma moja blondi - dłuższe włoski są, a krótkie gęste, są wyczesane tak, że widać "wyspy" bez krótkich włosków.
    No chyba, ze to najnormalniejsza w świecie plama na odwłoku, którą ma prawie każdy ptasznik więc dlatego podszedłem do tego zartobliwie.

Hmm, ale grammostola rosea raczej się nie czesze i ma jednolite "futro"
    Później fotka porównasz czy to o to chodzi...

Rozea mają plamki nawet dorosłe pod gąszczem włosków widać ale są one jaśniejsze niż u Brachypelm

Jak mam wstawić fotkę?? To głupie pytanie, ale wcześniej miałem odpowiednie pole, teraz nie mam...
    Na forum zdjęcia też nie możńa.. ??

Co do fotek, to jest na głównej stronie napisane :
    "Uwaga 18 grudnia na czas nie określony (prawdopodobnie kilka dni) zostaną wyłączone załączniki na forum", więc już chyba wiesz, dlaczego.

krzychowski
    Guest

Plamki wyglądają dokładnie tak, jak gdyby brakowało tych krótszych ciemnych włosków, ale jeszcze prócz tego sprawiają wrażenie, jakby pająk miał łupież :-) Czy takie łysawe miejsca mogą się trochę łuszczyć? No i o czym świadczy fakt wyczesania włosków? Pająk nie jest raczej niepotrzebnie niepokojony, a nawet jeśli musiałem go wyjąć z terra, to był niezwykle spokojny i wprawdzie nienajchętniej, ale właził do pudełeczka zaganiany tam patyczkiem, nie czesał się ani nie gryzł:-). Ostatnio (w sytuacjach bezstresowych dla pająka) kilka razy widziałem, jak zachowywał się tak, jak gdyby się drapał-ale nie tylko tylnimi kończynami w odwłok, lecz także przednimi o szczękoczułki-wyglądało to czasem tak, jakby symulował jedzenie (chyba powietrza). Czy jest to objaw choroby, może coś go swędzi, a może na przykład zbliża się wylinka?

Uprawnienia umieszczania postów