-
Re: Plama na odwłoku
Czy pajak jest duzy? Ja u swoich ptasznikow (niektorych) zauwazylam, ze czasami wyczesuja krotsze wloski, a dluzsze zostaja....
-
Rozumiem, sam napisałem jakąś bzdurę nie mam pretensji.
Jeżeli to jest to o czym myślę to tak ma moja blondi - dłuższe włoski są, a krótkie gęste, są wyczesane tak, że widać "wyspy" bez krótkich włosków.
No chyba, ze to najnormalniejsza w świecie plama na odwłoku, którą ma prawie każdy ptasznik więc dlatego podszedłem do tego zartobliwie.
Hmm, ale grammostola rosea raczej się nie czesze i ma jednolite "futro"
Później fotka porównasz czy to o to chodzi...
-
Rozea mają plamki nawet dorosłe pod gąszczem włosków widać ale są one jaśniejsze niż u Brachypelm
-
Jak mam wstawić fotkę?? To głupie pytanie, ale wcześniej miałem odpowiednie pole, teraz nie mam...
Na forum zdjęcia też nie możńa.. ??
-
Co do fotek, to jest na głównej stronie napisane :
"Uwaga 18 grudnia na czas nie określony (prawdopodobnie kilka dni) zostaną wyłączone załączniki na forum", więc już chyba wiesz, dlaczego.
-
Plamki wyglądają dokładnie tak, jak gdyby brakowało tych krótszych ciemnych włosków, ale jeszcze prócz tego sprawiają wrażenie, jakby pająk miał łupież :-) Czy takie łysawe miejsca mogą się trochę łuszczyć? No i o czym świadczy fakt wyczesania włosków? Pająk nie jest raczej niepotrzebnie niepokojony, a nawet jeśli musiałem go wyjąć z terra, to był niezwykle spokojny i wprawdzie nienajchętniej, ale właził do pudełeczka zaganiany tam patyczkiem, nie czesał się ani nie gryzł:-). Ostatnio (w sytuacjach bezstresowych dla pająka) kilka razy widziałem, jak zachowywał się tak, jak gdyby się drapał-ale nie tylko tylnimi kończynami w odwłok, lecz także przednimi o szczękoczułki-wyglądało to czasem tak, jakby symulował jedzenie (chyba powietrza). Czy jest to objaw choroby, może coś go swędzi, a może na przykład zbliża się wylinka?
Uprawnienia umieszczania postów