-
prowadnice - plastik czy aluminium
zdaje mi sie ze ten temat juz kiedys byl, ale nie moge go wykopac z archiwum ...
otoz koncze terra i nie wiem jakie prowadnice zakupic, drzwiczki bedzie sie suwalo do gory, takze prowadnice beda umieszczone pionowo - czy wystarczy ze kupie plastikowe? czy sa one za malo wytrzymale (aluminiowe sa 4ry razy drozsze, dlatego pytam....)
pzdr
-
Re: prowadnice - plastik czy aluminium
jasne ze wystarczy, jak dobrze przykleisz to nie bedzie problemu, poza tym szyba bedzie miała cięzar w dół... więc tym pionowym nic nie grozi.
-
plastikowe w zupelnosci wystacza,
roznica moze byc jednynie w wygladzie a w dzialaniu nie
a jak nie widac roznicy to po co przeplacac
-
no wlasnie, boje sie tylko ze jakos ten plastik moze przez przypadek peknac :| bo jak ogladalam go w castoramie i mocniej scisnelam - to po prostu pekl wzdloz ...
-
hm dziwne ja mam prowadnice ze sklepu meblowego plastikowe i one nie pekajanawet pprzy nacisnieciu
-
bede chodzila po sklepach bo tych z castoramy napewno nie wezme, byly bardzo slabej jakosci. Chcialam kupic na allegro, ale tam nie ma pojedynczych....
-
idz do byle jaiego sklep[u meblowego tam dostaniesz czasami maja nawet do wyboru w kilku kolorach
-
zgadzam sie w zupelnosci prowadnice plastikowe w zupelnoisci wystarcza Co do zakupu to poszukaj w marketach i skladach budowlanych (ale takich nie "firmowych")
Nie polecam OBI / Castoramy / Nomi... jak chcialem tam kupic proewadnice to faktycznie byly slabej jakosci..
-
a takie jak w biofilu można dostać w meblowych czy nie bardzo??
Uprawnienia umieszczania postów