-
ratujcie!!
uciekł mi duzy vagans co robicie jak wam ucieknei pająk macie jakies sposoby na szukanie??
-
-
Re: ratujcie!!
..............dodam tylko aby odizolowac pozostałe pomiszczenia...........,zaciesniajac w ten sposób krąg poszukiwań.
-
Czatuj w nocy sa wiekrze szanse ze go znajdzesz
-
uszczelnij szczeliny pod drzwiami i szukaj... szukaj za meblami ... w okolicach podlogi... jakies ciemne i cieple miejsca... obok grzejnika...
pajakowi nic sie nie stannie (chyba ze dopadna go rodzice w Twoim pokoju ) moze potrwac to kilka dni ale nic sie nie buj...pajak sie znajdzie
-
Do tej pory sprawdzałem kilka sposobów poszukiwań pająka:
1. Szukanie we wszystkich zakamarkach- rezulatat: nie znaleziono
2. Rozkładanie pudedłek z wilgotnym torfem-rezultat: nie znaleziono
3. Rozkładanie pokarmu (wedle zasady: jak zniknie to może jest gdzieś blisko)-rezultat: nie znaleziono
4. Czekanie - rezultat: natknąłem się na niego jak przebiegał przez środek pomieszczenia.
W zasadzie to nie było czekanie tylko rezygnacja a znalazł się po dwóch tygodniach.
Osobiście proponuję szukania w podanej kolejności i dokładnie, nie wolno myśleć " ...nie, tam go na pewno nie ma...."
Swoją drogą taka ucieczka nie jest zła: zaawsze coś się dzieje :-)
-
ja swojego vagansa znalazłem w łóżku
-
-
ehhehe wielkie dzieki za zainteresowamnie sie sprawą narazie brak rezulatatów bedzie dopse
-
poszukaj w okolicach kaloryfera, innych terrari, komputera (też wydziela ciepło). Jeśli obniżysz temperature w swoim pokoju to napewno będzie w miejscach które wyminiłem bo będzie go ciągło do ciepła
Uprawnienia umieszczania postów