Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: ratujcie!!

Mieszany widok

ratujcie!!

uciekł mi duzy vagans co robicie jak wam ucieknei pająk macie jakies sposoby na szukanie??

Re: ratujcie!!

tak - przeszukanie wszystkich zakamarkow w pokoju ale jezeli Twoj vagans jest duzy to looz, latwo go znajdziesz ) mozesz tez polozyc wilgotna miseczke z torfem w ktoryms miejscu - ptasznik moze tam sie uda.
    Ale jak juz cos to szukaj w cieplych i wilgotnych pomieszczeniach

x ray
    Guest

..............dodam tylko aby odizolowac pozostałe pomiszczenia...........,zaciesniajac w ten sposób krąg poszukiwań.

_INVISIBLE_
    Guest

Czatuj w nocy sa wiekrze szanse ze go znajdzesz

uszczelnij szczeliny pod drzwiami i szukaj... szukaj za meblami ... w okolicach podlogi... jakies ciemne i cieple miejsca... obok grzejnika...

pajakowi nic sie nie stannie (chyba ze dopadna go rodzice w Twoim pokoju ) moze potrwac to kilka dni ale nic sie nie buj...pajak sie znajdzie

psimon
    Guest

Do tej pory sprawdzałem kilka sposobów poszukiwań pająka:
    1. Szukanie we wszystkich zakamarkach- rezulatat: nie znaleziono
    2. Rozkładanie pudedłek z wilgotnym torfem-rezultat: nie znaleziono
    3. Rozkładanie pokarmu (wedle zasady: jak zniknie to może jest gdzieś blisko)-rezultat: nie znaleziono
    4. Czekanie - rezultat: natknąłem się na niego jak przebiegał przez środek pomieszczenia.

W zasadzie to nie było czekanie tylko rezygnacja a znalazł się po dwóch tygodniach.
    Osobiście proponuję szukania w podanej kolejności i dokładnie, nie wolno myśleć " ...nie, tam go na pewno nie ma...."

Swoją drogą taka ucieczka nie jest zła: zaawsze coś się dzieje :-)

ja swojego vagansa znalazłem w łóżku

_INVISIBLE_
    Guest

Co tam robil lub co Ty z nim robiles :>

ehhehe wielkie dzieki za zainteresowamnie sie sprawą narazie brak rezulatatów bedzie dopse

poszukaj w okolicach kaloryfera, innych terrari, komputera (też wydziela ciepło). Jeśli obniżysz temperature w swoim pokoju to napewno będzie w miejscach które wyminiłem bo będzie go ciągło do ciepła

Uprawnienia umieszczania postów