Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Jak odruznić usambre od spinifera?

Jak odruznić usambre od spinifera?

Jak odruznić usambre od spinifera? Pajączki są bardzo podobne, kupiłem sobie takiego podrostka od kumpla niestety nie wie co to dokładnie jest. Mi osobiście wydaje się że usabmry mają troche ciemniejsze ubarwienie, ale niestety nie mam tych 2 okazów żeby ich porównać.

Re: Jak odruznić usambre od spinifera?

Pterinochilus mammilatus to Usambara - ma jakrawsze barwy od P. murinusa z kolei P. spinifer jest prawie identyczny do P. murinus i rozroznienie ich jest trudne a wrecz niemozliwe

Przeprowadzałem właśnie nowego murinuska (4,5cm ciałka) do nowego lokum, wszystko w jaknajwiekszej ostrożności. Wziołem obok siebie pudełko puste żeby go w razie koniecznosci móc złapać. No i przydało mi się... (nie opisuje sytuacji bo głupia jest jak cholera)... patrze a ten cham spiepsza mi na tapczan (a dokładnie płytę czołową) i zapiepsza po niej. A wiec przygotowane pudełko w ruch i cap go 15cm przed końcem łóżka gdzie zaczyna sie szpara zaszafowa (15 cm od upragnionej wolności). Był to pierwszy i oby ostatni raz w którym pająk z własnej woli (i mojej głupoty) opuścił pudełko. A gdyby nie przygotowane pudełko to nie wiem co by było...

No a teraz już wiem na własnej skórze jaki jest szybki i nieprzywidywalny.

hehe - wspolczuje i dlatego te ptaszniki nadaja sie tylko dla zaawansowanych, sa piekielnie szybkie

Problem w tym że trudno sobie wyobrazić tą prędkość dopuki jej się nie zobaczy :-). Ale pajączek fajny i ciesze się że go mam.

ale IMHO nie ma to jak "speed" Ch. huahini te pajaki maja "zryw"

kakao by było

Mi też raz uciekł łobuz ale juz znam jego prędkość. A pozatym poszedł w świat dzisiaj o 14,30 a jutro przyjdzie Irminia do mnie :d

Mysza, nie strasz początkujących hodowców Pterinochilsów!!!

Spoko Talullah - wystarczy uwazac a napewno nie zwieje - prawda Mysza ? :P:P

Uprawnienia umieszczania postów