Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Opis Vagansa

Re: Opis Vagansa

nieee - ciala niet, z odnozami tak

Pfff co tam opis vagansa...

Eee tam opis vagansa to nic. Widzieliscie opis geniulaty?? Lagodny, mily itede itepe :P

Tak, nawet napisaliscie. Fakt, mozna by dodac, ze niektore osobniki bywaja agresywne. Napisalam tak na podstawie swoich pajakow, mam w tej chwili w domu doroslego samca A. geniculata, samice (tez dorosla) i okolo 20 podrostkow. Żaden z tych pajakow nie jest agresywny (no, moze w stosunku do pokarmu). Oczywiscie ucze sie cale zycie i zdaje sobie sprawe, ze skoro ja mam spokojne pajaki, to nie znaczy, ze wszystkie takie sa. Opis powstal okolo 2 lata temu, sa w nim pewne niedomowienia i zgadzam sie z krytyka... Bananku, a moglbys mi powiedziec, od kiedy sie zajmujesz ptasznikami? Nie jest to zlosliwe, coz znowu! Pytam z ciekawosci...

ja bym dodał do opisu gnicualaty ze zdażają sie agresywne osobniki co potwierdzi to kilka osób, w tym ja, napewno od 7 wylinki są agresywne(może nie wszystkie)

ale generalnie 90 % geniculat jest agresywna - znajomi ktorzy maja A. geniclate równiez sa zdania ze to agresywne "bydle" ;]

no to lepiej dodać zdażają sie osobniki łagodne:-) moja geniculata i geniculata kumpla, obie po 7 wylince-bardzo agresywne

Atrax Robustus
    Guest

Moja smithi to tez agresor i rzuca sie na wszystko, co sie do niej zblizy. I wiele smithek znajomych rowniez jest agresywnych, a mimo wszystko pajak jest generalnie uznawany za lagodnego :]

moja smithi jest łagodna. zależy tez jak na to patrzeć bo może autorzy gdy pisali opisy prównywali smithiego np do H.lividum która nie jest łagodna:-) w takim przypadku smithi jest łagodny :-) ale zemnie filozof:-) moj smithi jest łagodny, więc z opisem sie zgadza, ale geniculata to lekkie przegięcie, niepsotkałem łagodnej geniculaty

hehe - moze chodzilo o mlode geniculaty te sa lagodne a podrostka zaczyna obijac

no to kto musi to przeczytać żeby to zmieć:-)??

Uprawnienia umieszczania postów