Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ukaszenia, co robicie ?

ukaszenia, co robicie ?

jak to jest gdy was ukasil ptasznik, co robicie ?, chodzi mi konkretnie o moment ukaszenia, co ptasznik robi, czy siedzi na rece i go stracacie czy tez odrazu odskakuje po wstrzyknieciu jadu, jak reagujecie , i co sie dzieje potem, idziecie do lekarza ?

p.s. robiliscie wogole testy czy jestescie uczuleni na jad ?

pozdrawiam

Atrax Robustus
    Guest

Re: ukaszenia, co robicie ?

1. Nie ma takich testow.
    2. Odruchy to odruchy. 99% ukaszonych ludzi strzepnie pajaka z reki i ... po pajaku.

bart1990ek
    Guest

mnie jeszcze nie ukasil pajak. A propo tych testow, to ktos kiedys na forum dal pomysl jak je zrobic (sprobuje poszukac i dam linka).

bart1990ek
    Guest

_INVISIBLE_
    Guest

Mnie jeszcze nie ugryzl ( na szczescnie ) ale wiem ze kazdy czlowiek ma wrodzone odruchy i jak ptasznik zaatakuje to oderwiesz reke nawet nie bedzesz wiedzial kiedy i mozesz uszkodzic ptasznika

redknee
    Guest

te odruchy to odruchy bezwarunkowe :P i warunkowe

Mnie kiedys ukasil P. imperator i B. vagans - bolalo, opuchlizna - ale przeszlo

a to cos dla ciekawskich --------> http://etox.2p.pl/bottom/BiblPostgraduateMedicine.html

Staram się nie dopuścić do ugryzienia, nie biore pająków na rekę (nawet albopilosum), a gdy już jakiś na nią wejdzie staram sie zachować spokój i... wszystko jest dobrze (a jak mnie coś uwali to pewnie sie okaże że mam uczulenie i mnie wywiozą ;-) ).

mnie juz ukasil vagans i imperator i okazlo sie ze nie jestem uczulony - hehe...ale gdyby... ;]
    ja mialem kiedys murinuska na ramieniu fajnie to wygladalo i uczucie niesamowite tak samo jak z podrostkiem C. crawshayi

kazikrulz napisał(a):

> jak to jest gdy was ukasil ptasznik, co robicie ?

Generalnie to umieram, ale na szczescie jeszcze mnie nie ukąsił. ;P

Uprawnienia umieszczania postów