-
ukaszenia, co robicie ?
jak to jest gdy was ukasil ptasznik, co robicie ?, chodzi mi konkretnie o moment ukaszenia, co ptasznik robi, czy siedzi na rece i go stracacie czy tez odrazu odskakuje po wstrzyknieciu jadu, jak reagujecie , i co sie dzieje potem, idziecie do lekarza ?
p.s. robiliscie wogole testy czy jestescie uczuleni na jad ?
pozdrawiam
-
Re: ukaszenia, co robicie ?
1. Nie ma takich testow.
2. Odruchy to odruchy. 99% ukaszonych ludzi strzepnie pajaka z reki i ... po pajaku.
-
mnie jeszcze nie ukasil pajak. A propo tych testow, to ktos kiedys na forum dal pomysl jak je zrobic (sprobuje poszukac i dam linka).
-
-
Mnie jeszcze nie ugryzl ( na szczescnie ) ale wiem ze kazdy czlowiek ma wrodzone odruchy i jak ptasznik zaatakuje to oderwiesz reke nawet nie bedzesz wiedzial kiedy i mozesz uszkodzic ptasznika
-
te odruchy to odruchy bezwarunkowe :P i warunkowe
-
Mnie kiedys ukasil P. imperator i B. vagans - bolalo, opuchlizna - ale przeszlo
a to cos dla ciekawskich --------> http://etox.2p.pl/bottom/BiblPostgraduateMedicine.html
-
Staram się nie dopuścić do ugryzienia, nie biore pająków na rekę (nawet albopilosum), a gdy już jakiś na nią wejdzie staram sie zachować spokój i... wszystko jest dobrze (a jak mnie coś uwali to pewnie sie okaże że mam uczulenie i mnie wywiozą ;-) ).
-
-
kazikrulz napisał(a):
> jak to jest gdy was ukasil ptasznik, co robicie ?
Generalnie to umieram, ale na szczescie jeszcze mnie nie ukąsił. ;P
Uprawnienia umieszczania postów