-
Re: zarlocznosc
Moja pulchra jest po L5 i nie jest zarłoczna, jak jej kiedyś wrzuciełm swierszcza to buiegał sobie chyab z dwa dni zanim go pozarła. Mam do cibei takie pytank czy karmisz swoją Mączniakami?????????????
Ja kiedyś kupiłem swojej ale nie widze u niej zainteresowania nimi.
-
szczerze Ci powiem, ze maczniakow jeszcze jej nie podawalem.. zbyt tluste sa podobno..
-
hehe - maczniaki mozna podawac pajeczakom i nic sie nie stanie
a fakt - zawieraja duzo bialka tak samo jak pinki
-
mój vagans przepada wręcz za mysimi oseskami, cambridgei od zawsze dużo jadła, a szczególnie teraz jak zabrałem jej kokon, smithi po L5 też lubi pojeść dobrze i zjada 3 jedno centymetrowe świerszcze na tydzień i pości do wylinki, h.lividum za to zjada raz a porządnie- nie lubi bawić się w małe świerszcze, a przepada za średniakami(sama jest po L6), ch.cyaneopubescens też dużo szamie, a irminia za to nie wiele...
różnie to bywa- jak pisali przedmówcy- to cecha osobnicza i nic na to nie poradzisz...
np.
z vagansem mam tak, że ja muszę kontrolować ilość pokarmu, bo ile by nie zjadł to i tak jest wiecznie głodny
-
niech jedza jak maja smak - pajak sam wie ile mu wystarczy
PS. Moja "chromka" tez jest strasznie zarloczna jest po 4 wyl a juz potrafi zjesc 3/4 swierszcze dziennie :>
Uprawnienia umieszczania postów