Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: jakie pajaki..??

jakie pajaki..??

Jakie pajaki maja nature spokojna tzn nie zucaja sie na ludzi (cos w stylu smithi albo kedziorek) i dosc sporo jedza??

bart1990ek
    Guest

Re: jakie pajaki..??

geniculatka do 7. wylinki

Zaden pajak nie rzuca sie na ludzi.... To nie wyglodniale tygrysy w dzungli..... W sumie wyglodniale tygrysy tez za czesto sie na ludzi nie rzucaja... Poczytaj FAQ, jest dobrze opracowane i znajdziesz tam sporo interesujacych informacji...

walter
    Guest

Nie ma zadnych standartow ani szablonow.

To sa zywe zwierzeta i kazdy moze reagowac inaczej w roznych sytuacjach.
    Potencjalnie i "podrecznikowo" lagodny ptasznik moze sie okazac agresorem (przyklad - moja kochana, psychiczna G. rosea), natomiast potencjalnie i "podrecznikowo" agresywny ptasznik moze byc bardzo lagodny i spokojny.

Bylo juz sporo postow na temat lagodnych murinusow lub H. lividum.
    Widzialem rowniez juz i kedziory oraz smithi, do ktorych wolalbym sie nie zblizac.

Nalezy pamietac rowniez o tym, ze jesli jakikolwiek ptasznik dzisiaj jest lagodny, po nastepnej wylince moze zrobic sie agresywny (lub odwrotnie).

manyack
    Guest

hehehhe.. Awikularia ma racje one sie nie zucaja na ludzi. Trzeba bylo zapytac poprostu o lagodne pajaki, ktore mozna brac na rece lub cos w podobie. Do tego polecam Grammostole np. rosea, aureostriata, pulchra.... Eupalestrusy np. campestratus (ale on jest drogi). Avicularie tez sa lagodne, ale z nimi to juz zupelnie inna historia... Jesli myslisz o kupnie czegos lagodnego to polecam grammostole.

Dokladnie chodzilo mi o pajaki o naturze spokojnej hehe

dokładnie!! zgadzam się z walterem

szczera prawda ja mam dorosłą rozea zapłodnioną potulna jak baranek jak czyszczę pojemnik to ją delikanie patyczkiem przepycham w róg a u młodzej koleżanki 7-8 wylinka te manewry odpadają staje w zaparte i atakuje.

Nooo popieram, zywy dowod na to to moj smithi z autyzmem!!! Koszmar ten pajak sie chyba za duzo tv naoogladal...

Z autyzmem, to znaczy co, bardzo zamknięty w sobie jest ?

Uprawnienia umieszczania postów