-
jakie pajaki..??
Jakie pajaki maja nature spokojna tzn nie zucaja sie na ludzi (cos w stylu smithi albo kedziorek) i dosc sporo jedza??
-
Re: jakie pajaki..??
geniculatka do 7. wylinki
-
Zaden pajak nie rzuca sie na ludzi.... To nie wyglodniale tygrysy w dzungli..... W sumie wyglodniale tygrysy tez za czesto sie na ludzi nie rzucaja... Poczytaj FAQ, jest dobrze opracowane i znajdziesz tam sporo interesujacych informacji...
-
Nie ma zadnych standartow ani szablonow.
To sa zywe zwierzeta i kazdy moze reagowac inaczej w roznych sytuacjach.
Potencjalnie i "podrecznikowo" lagodny ptasznik moze sie okazac agresorem (przyklad - moja kochana, psychiczna G. rosea), natomiast potencjalnie i "podrecznikowo" agresywny ptasznik moze byc bardzo lagodny i spokojny.
Bylo juz sporo postow na temat lagodnych murinusow lub H. lividum.
Widzialem rowniez juz i kedziory oraz smithi, do ktorych wolalbym sie nie zblizac.
Nalezy pamietac rowniez o tym, ze jesli jakikolwiek ptasznik dzisiaj jest lagodny, po nastepnej wylince moze zrobic sie agresywny (lub odwrotnie).
-
hehehhe.. Awikularia ma racje one sie nie zucaja na ludzi. Trzeba bylo zapytac poprostu o lagodne pajaki, ktore mozna brac na rece lub cos w podobie. Do tego polecam Grammostole np. rosea, aureostriata, pulchra.... Eupalestrusy np. campestratus (ale on jest drogi). Avicularie tez sa lagodne, ale z nimi to juz zupelnie inna historia... Jesli myslisz o kupnie czegos lagodnego to polecam grammostole.
-
Dokladnie chodzilo mi o pajaki o naturze spokojnej hehe
-
dokładnie!! zgadzam się z walterem
-
szczera prawda ja mam dorosłą rozea zapłodnioną potulna jak baranek jak czyszczę pojemnik to ją delikanie patyczkiem przepycham w róg a u młodzej koleżanki 7-8 wylinka te manewry odpadają staje w zaparte i atakuje.
-
Nooo popieram, zywy dowod na to to moj smithi z autyzmem!!! Koszmar ten pajak sie chyba za duzo tv naoogladal...
-
Z autyzmem, to znaczy co, bardzo zamknięty w sobie jest ?
Uprawnienia umieszczania postów