Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Jedzonko - swierszcze...

Mieszany widok

Jedzonko - swierszcze...

Chcialem sie zapytac jak kroic duzego swierszcza dla malego pajaka (4L). ostatnio odcialem mu glowe i skrzydelka a byl naprawde sporawy, i caly dzien jescze wierzgal nogami. Ale wogole chodzi o to czy mam go jescze na pol przekroci czy pajak zje ile bedzie chcial a resztki za 2 dni wywalic ???

Re: Jedzonko - swierszcze...

lepiej daj mu mączniaka

to normalne, że po urwaniu głowy owady działają.. taka ich anatomia

hmm...zgadzam sie z nokeg'em - lepiej podac pokrojojnego maczniaka, muche lub jeszcze...pinke
    a poczekac jeszcze z 1/2 wyl i wtedy mozesz dawac swierszcze

Atrax Robustus
    Guest

hmm
    Co do jedzenia, to juz koledzy Ci powiedzieli, a jesli chodzi o resztki, to sprzatac od razu, jak tylko je widzisz.

bo pozniej moze byc o wiele gorzej - plesn, brzydki zapach itp lepiej odrazu po tym jak pajak zje posprzatac resztki

a jak ja niewidze resztek mączniaków u geniculaty która pewnie wylizuje wszystko od środka?? prprostu nie dać żadncyh resztek

ja tez u geniculaty nie widze zadnych resztek tak samo u paru innych pajaczkow - ale po pewnym czasie niestety pojawia sie plesn na tych niby "niewidocznych" resztach

A co jesli pajaczek nie wynosi ich z norki? :/

jezeli ptasznik jest w przezroczystym pojemniku i ma korytarzyki przy jednej ze scianek mozna zlokalizowac i odkopac to miejsce wyciagajac pokarm

Uprawnienia umieszczania postów