-
Jaki to gatunek???
Witam
Zdięcie z załącznika zrobiłem w listopadzie tego roku w meksyku, w dzungli nieopodal ruin miasta majów. Pająk dał sie fotografować przez 10 minut. oblegało go z 20 turystów różnych narodowości, z czego wiekszoscią byli jacyś azjaci, którzy na każdy ruch pająka reagowali krzykiem i ucieczką (dziesiec metrów w tył) po czym znów powoli podchodzili i dalej robili zdjecia. Wygladalo to komicznie.
Na pajakach sie nie znam, wiec moze ktoś z was powie jaki to gatunek.
Pozdrawiam
D
-
-
-
Re: Jaki to gatunek???
Mnie równiez sie wydaje ze to B. vagans
-
Wg mnie to nie jest vagans. Vagans ma czerwone włosy na dupci, a nie pomarańczowe. No chyba, że nie mam go w domu nie wiem jak wygląda!!
-
chyba ze to jest B. sabulosum albo angustum - czesto jest mylony z B. vagans - sa prawie identyczne ale to cos z tych
-
Ten vagans sie chyba farbnoł na odwłoku!!!
-
Na pewno jest to samiec - widac haczyki na odnozach. Hm, a jaki to gatunek... szczerze mowiac nie mam pojecia... Wyglada jak skrzyzowanie Chromatopelmy z B. vagans... W sumie nigdzie na zdjeciu takiego nie widzialam, jedyne pajaki jakie znam, ktore maja pomaranczowe wloski na odwloku, to Chromatopelmy... Chyba ze ta fotka jest podkolorowana.
-
hehe...ja na pierwszy rzut oka tez pomyslalem ze to cos jakby Ch. cyaneopubescens - ale raczej to wyglada na vagansa - hehe
-
hmm a może jakaś odmiana vagansa, pochodzi z innego mjejsca niż te nasze hodowlane? kit to wie, w rzezczywistości nawet nie można określić wymiarów pajączka bo nie ma żadnego układu odniesienia (chyba że ten liść)
Uprawnienia umieszczania postów