-
Re: Irminia
samica jest beżowa, samiec normalny:-)
-
Normalna ?? ja slyszalem ze to wlasnie samiec traci kolory.
-
jezeli pajak jest czarny i ma wyrazne pomaranczowe barwy na odwloku to z pewnoscia jest to samica, samiec przybiera "pelne" barwy dopiero po ostatniej wylince i jest szary z "domieszka" brazu. jest idenatyczny jak samiec P. cambridgei
Samiec jak wiadomo jest mniejszy ma dłuzsze odnoza i dłuzsze wloski hmm...ornament na odwloku jest prawie niewidoczny ( u samca )
PS. moglem cos pomieszac ale to wina zmeczenia
-
Nie pomieszales Rammstein. Dodam, ze samiec P. irminia to jakby pomniejszona kopia samca P. cambridgei. Za to nokeg napisal odwrotnie, ale to chyba wina pory doby... :P
-
hehe - nokeg jak zawsze pomieszal :P:P:P:P ( joke )
-
A to spoko bo moja jest wybarwiona (choc ostatnio kolry jej trochę zbledły - może to wylinka ? <- nie wiem bo jeszzcze u mnie nie liniała) i ma tak z 2 cm ciałka , więc to 4 wyl , bo nie byłem pewien a do porównania miałem tylko b boehmei 3 wyl i b smithi 4 wyl ( właśnie dzś wyliniał i jest tai lekko czarnawy , więc pewnie też si wybarwia ;] )
Pozdrawiam
-
przyznaje sie że źle przstudiowałem opis irmini na stronce:-)
czyli jak moja irminia jest teraz czarna, ma pomarańczowe paski na nogach, "wzorek" na odwłoku i jest po 7 wyl to jest samiczką?? czy to jeszcze może sie zmienić??
-
tak to jest samica.
Samiec przybiera pelne barwy po ostatniej wylince i jest szary - jak pisalem wczesniej z domieszka brazu
-
Ale jezeli jest po 7 wylince, to jeszcze sie moze "zsamczyc"... U tej wielkosci P. irminia mozna doskonale poznac plec ogladajac jej wylinke.
-
jak narazie nie przeszła u mnie wylinki więc niewiem. to moge sobie już w profilu zmienić na płeć samica:-)?? jak tak to to bdzie mój pierwszy wysexowany pająk:-)
Uprawnienia umieszczania postów