Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Irminia

Re: Irminia

samica jest beżowa, samiec normalny:-)

Normalna ?? ja slyszalem ze to wlasnie samiec traci kolory.

jezeli pajak jest czarny i ma wyrazne pomaranczowe barwy na odwloku to z pewnoscia jest to samica, samiec przybiera "pelne" barwy dopiero po ostatniej wylince i jest szary z "domieszka" brazu. jest idenatyczny jak samiec P. cambridgei

Samiec jak wiadomo jest mniejszy ma dłuzsze odnoza i dłuzsze wloski hmm...ornament na odwloku jest prawie niewidoczny ( u samca )

PS. moglem cos pomieszac ale to wina zmeczenia

Nie pomieszales Rammstein. Dodam, ze samiec P. irminia to jakby pomniejszona kopia samca P. cambridgei. Za to nokeg napisal odwrotnie, ale to chyba wina pory doby... :P

hehe - nokeg jak zawsze pomieszal :P:P:P:P ( joke )

A to spoko bo moja jest wybarwiona (choc ostatnio kolry jej trochę zbledły - może to wylinka ? <- nie wiem bo jeszzcze u mnie nie liniała) i ma tak z 2 cm ciałka , więc to 4 wyl , bo nie byłem pewien a do porównania miałem tylko b boehmei 3 wyl i b smithi 4 wyl ( właśnie dzś wyliniał i jest tai lekko czarnawy , więc pewnie też si wybarwia ;] )

Pozdrawiam

przyznaje sie że źle przstudiowałem opis irmini na stronce:-)

czyli jak moja irminia jest teraz czarna, ma pomarańczowe paski na nogach, "wzorek" na odwłoku i jest po 7 wyl to jest samiczką?? czy to jeszcze może sie zmienić??

tak to jest samica.
    Samiec przybiera pelne barwy po ostatniej wylince i jest szary - jak pisalem wczesniej z domieszka brazu

Ale jezeli jest po 7 wylince, to jeszcze sie moze "zsamczyc"... U tej wielkosci P. irminia mozna doskonale poznac plec ogladajac jej wylinke.

jak narazie nie przeszła u mnie wylinki więc niewiem. to moge sobie już w profilu zmienić na płeć samica:-)?? jak tak to to bdzie mój pierwszy wysexowany pająk:-)

Uprawnienia umieszczania postów