-
-
Re: skorpion - co? jak? gdzie? kiedy ??? :):):)
skorpion latwy w hodowli ... duza wilgotnosc i temp odpowiednia ( hodowla podobna do hodowli pajakow ) sam mam imperatorka mlodziutkiego potrafi zjesc w jeden dzien bardzo duzo a potem przez 2 miesiace posci i sie wygrzewa!
-
Niestety, nie orientuje sie, gdzie w Polsce mozna kupic imperatory (z pewnoscia sa ogolnie dostepne).
Pamietaj rowniez, ze P. imperator jest zwierzakiem CITES-owym.
Jest to gatunek najlatwiejszy w hodowli - zero problemow.
-
Ja mam do sprzedania imperatorki, problem jest jeden- temepratura. Wobez tego nie wysyłam w czasie zimy i wstrzymuje sprzedaż wysyłkową aż do wiosny.
-
-
jad nie jest grozny .. ale na rece to i tak nie powinno sie brac ( stres dla zwierzecia) a co do kupna i cen to ja mam wlasnie od Mysza1983 i jestem zadowolony ceny ok 30 do 40 zl mlody... 50-60 duzy
-
Jad nie jest groźny, chyba, że jesteś uczulony. Jednak ukąszenie jest pioruńsko bolesne. Znajomy, którego dziabnął dorosły imperator, trzy dni "chodził po ścianach". Ze skorpionami jest tak: Mały skorpion ma mocny jad (ma go mało, bo sam jest mały), i mało bolesne ukąszenia. Duży skorpion, typu Pandinus, ma słaby jad, ale ma go dużo i boleśnie kąsa.
-
Mnie tez dziabnal imperator i fakt - dalo sie to odczuc
bolalo przez pare godzin a pozniej przeszlo...
moze uznacie mnie za masochiste - ale to bylo nawet...przyjemne ;P chociaz teraz nieco uwazam z imperatorami
-
Uprawnienia umieszczania postów