Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: skorpion - co? jak? gdzie? kiedy ??? :):):)

Mieszany widok

stadzio
    Guest

skorpion - co? jak? gdzie? kiedy ??? :):):)

mam zamiar sobie kupic skorpiona , a dokladniej skorpiona (Pandisnus Imperator ) "cesarskiego" tylko mam maly problem niewiem gdzie mam go kupic ?? jezeli ktos moze wiedziec gdzie w krk mozna go kupic i mniej wiecej za ile ? aha i chyba najwazniejsze czy jest on trudny w chodowli ???
    DZIEKI Z GURY !!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: skorpion - co? jak? gdzie? kiedy ??? :):):)

skorpion latwy w hodowli ... duza wilgotnosc i temp odpowiednia ( hodowla podobna do hodowli pajakow ) sam mam imperatorka mlodziutkiego potrafi zjesc w jeden dzien bardzo duzo a potem przez 2 miesiace posci i sie wygrzewa!

walter
    Guest

Niestety, nie orientuje sie, gdzie w Polsce mozna kupic imperatory (z pewnoscia sa ogolnie dostepne).
    Pamietaj rowniez, ze P. imperator jest zwierzakiem CITES-owym.
    Jest to gatunek najlatwiejszy w hodowli - zero problemow.

Ja mam do sprzedania imperatorki, problem jest jeden- temepratura. Wobez tego nie wysyłam w czasie zimy i wstrzymuje sprzedaż wysyłkową aż do wiosny.

stadzio
    Guest

dzieki za odpowiedzi , mam jeszcze tylko jedno pytanie s dokladniej chodzi mi o to jak silny jest jad imperatora tzw. nie zamierzam brac go na rence i biegac z nim jak glupi po kumplach ale gdyby naprzyklad dziabnal mnie gdy robie cos w terarium
    Czytalem ze imperarotory nie sa agresywne ale gdyby to co moge sie spodziewac po dziabnieciu Aha i chcialbym potrzymac moje pytanie dotyczaca kupna i ceny
    DZIEKI Z GURY

jad nie jest grozny .. ale na rece to i tak nie powinno sie brac ( stres dla zwierzecia) a co do kupna i cen to ja mam wlasnie od Mysza1983 i jestem zadowolony ceny ok 30 do 40 zl mlody... 50-60 duzy

Jad nie jest groźny, chyba, że jesteś uczulony. Jednak ukąszenie jest pioruńsko bolesne. Znajomy, którego dziabnął dorosły imperator, trzy dni "chodził po ścianach". Ze skorpionami jest tak: Mały skorpion ma mocny jad (ma go mało, bo sam jest mały), i mało bolesne ukąszenia. Duży skorpion, typu Pandinus, ma słaby jad, ale ma go dużo i boleśnie kąsa.

Mnie tez dziabnal imperator i fakt - dalo sie to odczuc
    bolalo przez pare godzin a pozniej przeszlo...
    moze uznacie mnie za masochiste - ale to bylo nawet...przyjemne ;P chociaz teraz nieco uwazam z imperatorami

stadzio
    Guest

Dzieki za wszystkie odpowiedz na moje pytania ale mam jeszcze jedno i teraz dla mnie najwzniejsze muj kolega ma do zalatwienia wlasnie te skorpionki( imperatorki )co chce tylko ze muwi ze maja od 6 do 9 cm interesuje mnie mniej ile juz ma taki skorpionek o takich wymiarach ( ) i jak mam po nim poznac czy jest on dobry tzw. chodzi mi o to czy np. nie bedzie slaby lub cos podobnego aha i jeszcze morze jak mam poznac czy to samiec czy samiczka ???
    POMOCY !!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów