Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Duże terra

Duże terra

Witam mam pytanie troszke głupie . Dlaczego w Polsce większość pajaków trzymamy w terrariach o wym np. 30x20x30. A w Niemczech mają sentymenty do dużych terrariów np o wym. 60x30x30 o co w tym chodzi wyjaśni mi to ktoś. Zainteresowałem się tym właśnie przeglądając niemiecką strone Arachnophilia. Tam wiele ludzi podaje rozmiary terra i wynika z tego że niemcy są za dużymi terrariami a Polacy za małymi. NIech naprawde mi ktoś mi to wyjaśni bo już zgłupiałem :P

Re: Duże terra

Pajki w naturze zyja i poluja w jednym miejscu i ten teren zajmuje malo miejsca. Oczywiscie wyjatkiem sa samce ktore "podrozuja". W wiekszym terra pajaki sa agresywniejsze i maja wieksze problemy z upolowaniem jedzenia. Poza tym wyobraz sobie sytuacje trzymania 30 gatunkow i robienia dla kazdego olbrzymiego terra, musial bys miec caly pokoj na chodowle.

Noooo wlasnie bo niemy zamiast psoof wola pajaki obronne ze zryta psycha, no i oczywiscie oni maja duze tera a polacy duze pytony

rownież czeba uwazać na wysokosc gdyż pająk może łatwo uszkodzic odwlok przy spadnięciu z nadmiernych wysokości a to sie bardzo czesto zdaza

bo niemcy są boagaci i mają duże chaty, więc mogą mieże terraria, a polacy sa troche biedniejśi więc mają mniejsze mieszka co za tym idzie mniej miejsca na terraria. Więc wolimy trzymać więcej pająków w mniejszych tarraiach niż mnie pająków w większych terrariach:-)(chyba)

dokladnie nokeg

ale mi sie literi tam pomieszały, a ja nic niepiłem:-)

"literi" ??
    widac ze nic nie piles wszystko Ci sie z litrami kojarzy :P:P
    ale spoko - mnie tez sie troche myla literki - a pilem pare dni temu :P:P

yyy kurde musze sie poprawić w pisaniu:-)

Atrax Robustus
    Guest

Snuk - Sa rozne szkoly hodowli. Z reguly jest tak, ze ktos hoduje sobie pajaczka i gdy ten rosnie, przeklada go do duzego terrarium, obserwujac przy tym jego zachowanie. Jezeli nic nie odbiega od normy, pisze on opis i wysyla na strone, a pozniej reszta od niego kopiuje i tak ustalaja sie pewne normy.
    Oczywiscie niczego nie mozna krytykowac, bo zaden pomysl nie jest zly, jesli nie zagraza zwierzatku i jesli ono czuje sie tam dobrze

Uprawnienia umieszczania postów