-
Re: zamowilem, przezyje ?
Tomek dobrze "opakowuje" swoje przesyłki ale dla Avi to chyba nie wystarczy
-
pajaczkow szkoda, ale zobaczymy, jak padna obiecywal ze odda pieniadze, a wtedy nic tylko czekac na wiosne;/
-
ja w zyciu o tej porze roku nie bralbym priorytetem ptasznikow - wlasnie wrocilem ze spaceru i jest zimno jak...ekhem...istnieje duze prawdopodobienstwo ze padna - szkoda zwierzakow dlatego chyba warto wydac 25 zł wiecej i wziasc przesylke konduktorska ? przynajmniej jest gwarancja zywej dostawy i to w tym samym dniu
-
Cześć
Ja również zamówiłwem pajączka u TomkaG (Acanthoscurria brocklehursti L3)
Czy przeżyje priorytet?
Pozdrawiam wszystkich terramaniaków
=========================
Brachypelma smithi L2 - "Spike"
Brachypelma vagans L1 - "Mike"
-
Z tego co wiem to Tomek wysyła pająki o tej porze roku przesyłkami konduktorskimi i wtedy nie ma raczej powodów do obaw. Nie sądzę, żeby wysłał pająka pocztą (wie czym to grozi). Pozatym pajączki jegosą dosć ciekawie pakowane Trzy tygodnie temu dostałem od niego B. emilie i A. versicolor. Oba czują sie dobrze i emilka chyba szykuje sie do wylinki.
-
ja w środe otrzymałem dwie geniculaty po 7wyl i irminie po 7wyl.-zapakowane bez dodatkowego ogrzewania-było wtedy zimno, zwykły list priorystetowy. pajączki po dwóch dniach doszły całe i zdrowe
-
To że Tomek jest fachowcem wszyscy raczej wiedzą ,nie mniej proponuje kupujacym więcej rozwagi i zdrowego rozsądku...bez obrazy ale w tej kwestii mam swoje zdanie którego nie zmienię .....że przy takich temperaturach handelek powinien być wstrzymany.Gdybanie czy przeżyją czy nie jest nie na miejcu....myślę że to nie tylko moje zdanie....można sobie samemu ustalić "martwy sezon" na kupowanie pajaczków.
-
ale teraz jest jjuz snieg i warunki sie pogorszly (( jes o wiele zimniej
-
Tomek na 100% nie przesle pajaka jesli bedzie za zimno. poza tym zapowiadaja ocieplenie
-
ja ostatnio otrzymalem albopilosy 20 sztuk ..... pajaczki szly 3 dni ( wyslane priorytetem bo poczta zawalila ... ) pajaki otrzymalem w sobote co jeszcze snieg mocno sypal i byla bardzo niska temperatura .... na dodatek szly 3 dni przy takiej temp ..... zaden pajak nie padl .....!!!
Uprawnienia umieszczania postów