Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: murinus

michał ptasznik
    Guest

murinus

<center>Witam

Ostatnio kupiłem sobie murinusa i ciekawi mnie sprawa
    ze on caly czas siedzi w swoim domku z pajeczyny i wcale nie wylazi.
    Czy moze to byc spowodowane mala temp. (24C) ?
    Jaka wy macie temp. u swoich murinusow ?
    Jeszcze jedno ktora moze miec wylinke jak ma 2,5cm ?
    </center>

Atrax Robustus
    Guest

Re: murinus

Nie no... wez przestan
    A potem sie dziwia, ze ja posty kasuje
    heh.

siedzi w domku, bo:
    1. nie chce mu sie wychodzic.
    2. czeka na wylinke

.. mozesz mu podniesc temperature, bo to pajak pochodzacy z goracych rejonow.
    Ale jezeli to nic nie da, to po prostu czekaj. Moja lividum nie wylazi z norki juz od sierpnia i jakos musze wytrzymac.
    heh.

Mój murinus wychodzi hmm nie wiem kiedy :-). Jedynie jak mu podam mączniaka przed norke to wciągnie go nogami, reszty przez 2 miechy nie widziałem. Zresztą pisałem już o tym pare postów niżej. Jest to normalne zachowanie (chyba) tego pająka.

michał ptasznik
    Guest

Sorry Atrax Robustus
    Ale glownie w tym poscie chodzi mi o temp. dla murinusa i ktora ma wylinke jak ma 2,5cm

a moj wyłazi, codziennie go widze na sciance pudelka po musztardzie , tylko jak rusze jego wille to chowa sie pod ziemie. Konsumuje tez na górze, a temperature ma 31-32C, podlewam go raz na dwa tygodnie dwie trzy krople ze strzykawki.

Przeczytać opisu na stronie to nie łaska? http://terrarium.com.pl/ptaszniksloneczny.php zapraszam do lektury.

moj murinus równez caly czas siedzi w norce i rzadko go widuje na powierzchni - tylko wieczorami wychodzi na chwilke a tak nie widuje go od daaaaaaaaawna - ale zyje bo jedzonko znika

Atrax Robustus
    Guest

aha
    w takim razie mozesz podniesc mu temperature... ale i tak jest znosna, jak dla tego pajaka.
    Sprobuj ustawic blisko jakies zrodlo ciepla, np. lampke i sprawdz, jak zareaguje i czy do niej podejdzie.

Mój murinus ma temp 26-27 stopni. Wychodzi raz na kilka dni - najczęściej żeby wynieść resztki jedzenia. 2,5cm to może być 5- 6 wylinka

_INVISIBLE_
    Guest

Moj murinus i usambara ma temp. ok 27C cala dobe, ostatnim razem widzialem go 2 miesiace temu

Uprawnienia umieszczania postów