-
Re: Jaki na poczatek??????
Jeśli nie masz zamiaru brać pająka w ręce i popisywać się przed kumplami to ja nie widzę przeszkód abyś miał sobie sprawić jakiegoś nadrzewnego pajączka. Oczywiście mam na myśli te uznawane za "spokojne" np. Avicularia sp. Są szybkie, ale zazwyczaj wolą uciec do tunelu niż zaatakować...Pewien problem stanowią wymagania tych pająków co do siedliska...
-
.......i głównie o to chodzi......
-
Oops :]
hihi... pierwszy raz sie pomylilem w pisaniu Twojej ksywki
Ale po tak meczacym dniu, jak dzis, ledwo pamietam, jak sie nazywam.
Ale nie bede narzekal. Na studiach bedzie gorzej.
-
Na moich studiach bylo lepiej niz w liceum, nie martw sie Atrax... :P
-
Raczej nie bede go wyciagal z terra.Zreszta jak ktos go chce zobaczyc to niech sie do niego dostoastuje a nie pajaka mu bede wyciagal.Nie chce zeby byly w stresie moze beda wtedy jeszcze spokojniejsze.
A tak serio to wyciagal nie bede ale przecierz trzeba w terra dosyc czesto manipulowac wiec bede musial z nim miec jakis kontakt.Zeczywiscie najpierw sie oswoje z naziemnymi.
-
Jednak dobra rada przedmówców. Zacznij od naziemnego pajączka. Nawet nie chodzi o szybkość, ale o to, że np. Avicularie są bardzo delikatne i wymagające. Jeśli nie stworzysz odpowiednich warunków i ich utrzymywał nawet w drobnym szczególe, to pajączka możesz stracić. A szkoda. Niedawno też na forum ktoś zadał podobne pytanie. Przeszukaj wcześniejsze posty.
-
A ja tam myśle, że najważniejsze jest własne podejście do pająka, nie opinia o nim, bo można kupić z gatunku uznawanego za spokojny, a trafić na dzikusa, albo mieć szczęście i trafić na spokojną poecilotherie albo haplopelme.
majes >>> Przede wszystkim nie kupuj pająka, który nie do końca będzie cię satysfakcjonował, bo nie będziesz miał z niego uciechy.
Pozdro ))
Uprawnienia umieszczania postów