Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Hmmm taniec przed posiłkiem? :D

Hmmm taniec przed posiłkiem? :D

Witam,

dzisiaj pierwszy raz nakarmiłem mojego A. Geniculate 7wyl nabytą 3 dni temu. Zdziwiło mnie jego zachowanie po upolowaniu świerszcza - machanie odwłokiem, odnóżami, kręcenie sie wokół własnej osi itp to wygladalo jak taniec! no dobra, przestal tanczyc, zdjadl polowe, i do połowy zjedzonego świerszcza trzyma w swoich szponach już pół dnia - chce go zjesc pozniej czy co? Czy takie zachowanie jest normalne?

Re: Hmmm taniec przed posiłkiem? :D

Moja Geniculata też tak czasem tańczy, a to z powodu pół-żywego świerszcza króry macha odnóżami na wszystkie strony. Pajączka strasznie to wkurza, ponieważ ofiara bezczelnie maca go po nogach)).

Tak jak te nozki z tylu odwloka.... :P Ptasznik w ten sposob owija sobie zdobycz pajeczyna, aby mu sie posilek nie rozlecial. Jak wiesz (a moze i nie wiesz) pajaki moga pobierac tylko plynny pokarm....

Awikularia - wiem wiem

yiuldyn
    Guest

Dzisiaj moje 3 genicualtki robiły tak: naskoczyły na świerszcza, wbiły w niego ząbki, gdy ofiara przestała się ruszać, rzucały ją na ziemie, owijały pajęczyną i znowu brały do pyszczka Może tak jak to było powiedziane nie chciały żeby się rozleciały świerszcze. Na to nie wpadłem szczerze mówiąc. Myślałem że robią tak bo nie mogą się zdecydować czy zostawić świerszcza na potem i opleść go pajęczyną czy jeść dalej

Hm tylko ze moj mial go caly czas nabitego na ząbki

Witam.
    Moja dorosla G. rosae wczoraj upolowala 3 swierszcze, z kazdym postapila tak samo: po zabiciu krecila sie wokol jak pies za ogonem i oplatala teren wokol siebie pajeczyna, dopiero potem spokojnie zabierala sie do jedzenia.
    Sam nie wiem, moze zabezpiecza teren, zeby ja nic nie naszlo znienacka podczas posilku?

moja Geniculata L8 tez tak robi...no co ..po prostu tanczy bo lubi i jest umuzykalniona) to juz jest w chemolimfie Geniculat...

a,....wlasnie...moja uwielbia wskakiwac i atakowac pedzelek ...wogole jest strasznie nerwona po ostatniej wylince...czesze, straszy grozi....ale czmycha na wszelki podmuch ....dziwna....bo kedzior ma to gdzies.

_INVISIBLE_
    Guest

U mnie zdazylo sie jak ptasznik owijal sieciami to swierszcz dostal wigoru i chcial uciec , ale niepowiodlo sie

Uprawnienia umieszczania postów