Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Podłoże u pająków

Mieszany widok

Podłoże u pająków

Czy wszyscy na forum urzywają jako podłożą do pająków takiego torfu z rozmoczonych sprasowanych kostek kokosowych, a może zdarzają się jakieś "wynalazki" a jak tak to dlaczego ten "wynalazek" jest lepszy od zwykłego torfu kokosowego? (spotkałem sie z ludzimi którzy mieszali torf z piaskiem ale nie wiem po co?)

Re: Podłoże u pająków

Ja używam ziemi ogrodowej i moim pająkom się to podoba

narazie mam male pajczki L2 i 4 i uzywam takze ziemi ogrodowej, w przyszlosci jeszcze nie wiem co bedzie....

[RED-689]
    Guest

verumit czy jakos tak (www.biofil.pl). Podobno lepiej trzyma wilgoc ale nie jest tani..

Ja używam torfu który sprzedawany jest jako "Ściółka do terrarium" Kosztował 2.90 zł (pół worka wystarczało na wyłożenie tarrarium 30x30x30 6 cm warstwa).
    Wilgosc trzyma bardzo dobrze, pajak chyba jest zadowolony

Ja mialem kiedyś 3/4 torfu i 1/4 żwirku do terrarii żeby pająk miał wybór gdzie chce siedziec. Teraz mam "podłoże do terrariów" za 12.50 a jest to zwykly zmielony torf i cala torba starczyła na wyłożenie terra o podstawie 40x20 warstwą 4cm :/ więcej tego nie kupie.

Ja używam sciółki kokosowej, 9,50 za cegłe 10x30x10 czy jakos tak, po dodaniu 4,5 l wody mialam z tego całą miske sciółki mniej wiecej 8-9 litra, dobrze trzyma wilgoc, i pajączkom odpowiada lubią w tym kopac

namoczylas całą kostke?? To sie kawalkami odłupuje

ja uzywam torfu kokosowego za 9 zł taka kostka wychodzi bardoz duzooooooo ale oczywoscoe ze odlamuje kawalkami dobrze trzyma wilgoc ..... polceam ....

i`am
    Guest

hehe troche raczej trudno jest odlupac kawalek;] bo to twarde dziadostwo;]

Uprawnienia umieszczania postów