Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: T.Blondi

T.Blondi

Mam dwa pytanka dotyczące T.Blondi a więc:
    - Ile cm będzie miała po 1-2 wyl
    - Czy pudełko po sałatce (17x17x10) nada sie dla T.Blondi Ok 1-2 wyl ?
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Etienne_
    Guest

Re: T.Blondi

Powinna mieć ok. 2cm, wiec takie pudełko będzie o wiele za duże, dobry będzie pojemnik na mocz.

Poza tym moze potem zamiast pudełka po sałatce lepij użyć małego faunaboxa - bo skoro duży radzi sobie z siatka wnetylacyjną to młody może by przegryzł cienką ściankę pudełka po sałatce

No tak, ale fauna-boxy maja jedna wielka wade - blyskawicznie schnie w nich podloze. A do tego raczej nie nalezy dopuszczac przy tym gatunku.

Więc co z tym zrobić ?? albo często nawilzać , albo małe terrarium mu zbudować

[RED-689]
    Guest

Pudla z Reali, Kauflandow itp (..sa w roznych rozmiarach) + rozgrzany gwozdz...
    W ten sposob zrobisz cos co utrzyma Ci wilgoc przez spokojnie 5dni a nie jak klasyczny "fauna-box" pol dnia i nie bedziesz ciagle straszyl pajaka.

T. blondi wymaga (przynajmniej mlode osobniki...) bardzo stabilnej wilgotnosci i temperatury.

Dodac moge jeszcze tylko tyle ze "stado" takich pudelek mozesz wlozyc do wiekszego ogrzewanego terrarium.

Tak właśnie chce zrobic - włożyc pudełko z pajączkiem do innego terra podgrzewanego ale pierw musze pudło poszukać...

Kup sobie plastikowy pojemnik na zywnosc i zrob w nim dziury...

redknee
    Guest

a ja trzymam blondi L7 w duzym faunaboxie tylko duzo zraszam i bez problemow wylinial.

uzywam faunaboxa i zeby mi nie wysychalo podloze zakleilem tasma czesc z otworow wentylacyjnych- fakt ze jest ich troche za duzo

Uprawnienia umieszczania postów