Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Agresywna wersja Geniculaty ???

Mieszany widok

Agresywna wersja Geniculaty ???

Dzisiaj otworzyłem pojemnik gdzie znajduje się Moja Geniculata (L8) chcąc wyciągnąć resztki pokarmu ale nagle ku mojemu zdziwieniu zaczeła atakować moją ręke najpierw ją odpychając przednimi odnóżami a póżniej wyczesując włoski na mnie. Zaniechałem próby wyciągnięcia resztek i spróbowałem za godz ale tym razem chciałem wyjąć pokarm pincetą a ona zaatakowała pincete chąc wstrzyknąc jad bo pociekł jad po pincecie i dodam że nigdy wcześniej tak się niezachowywała zawze była potulna jak baranek co to może znaczyć , może ona przechodzić wylinke bo ostatnią przeszła 3,5 mies temu

Re: Agresywna wersja Geniculaty ???

ja ma G.rosea wersje nadrzewną-agresiv, więc sie nie przejmuj

Hmm humorek Postaraj sie wyjac resztki jezeli Ci sie do tej pory nie udalo i daj mu spokój

x ray
    Guest

.....jakwidać z pajaczkami bywa róznie...

ale nie ma sie co dziwic A. geniculata a zwłąszcza podrostki są agresywne...Mnie trafla sie bardzo agresywna geniculata a w czolowce moich najagresywniejszych ptasznikow jest.....
    G. rosea po 6 wyl :-) - zawsze staje na tylnych odnozach i atakuje wszystko co sie rusza, ale jest kochana

moja rosea chyba jeszcze nieumie stawać na tylnich nogach, ale jakby umiała to by stawała:-)

Atrax Robustus
    Guest

jak to sie czesto u nas (terrarystow) mawia - wyjatek potwierdza regule
    Mimo, ze wiekszosc geniculat to zwierzeta bardzo lagodne, to jednak zdarzaja sie agresywne osobniki. Moja smithi byla zawsze bardzo lagodna, ale po l8 jej rowniez "odbilo".

Ja dzisiaj zauważyłem u mojej Geniculaty błyszczącą plamkę na odwłoku. Wziąłem obcążkami chwyciłem wacik do uszu i delikatnie dotknałem... Acanthoscurria odwrócila się i ROARRRRRRRR rzuciła na wacik. Wiem, nie jest agresywna to naturalny odruch.

Ja też mam agresywną geniculate. Jest taka odkąd ją mam czyli 6 wyl, a teraz jest po 10. Ale mi to pasuje bo przynajmniej nie jest nudno

ja bede miał geniculate 7wyl w środe więc sie podziele z wami obserwacjami:-)

Uprawnienia umieszczania postów