-
poradze sobie z irminią??
możliwe że bede miał irminie bo zamieniam sie za inneg ptasznika, już troche sie ptasznikami zajmuje, irminia t szybki ptasznik, poradze sobie czy nie?? może lepiej innego ptasznika??
-
Re: poradze sobie z irminią??
P. irminia jest ptasznikiem nadrzewnym, nadajacym sie dla tych, ktorzy maja juz jakies pajaki, ale chcieliby miec cos z nadrzewnych. Mysle, ze sobie poradzisz, chociaz bedziesz musial zdwoic swoja ostroznosc... P. irminia potrafia niezle uciekac...
-
Jak zadajesz takie pytania to narazie Ci nie polecam:P
-
Jezeli chcesz zacząc przygode z nadrzewnymi, to wg. mnie irminia sie do tego bardzo dobrze nadaje. Tylko uwazaj, tu juz nie ma tak jak w przypadku kędziorów, ze otwierasz pojemnik, a ten sobie siedzi i tylko czeka na swierszcza. U irminii to moze byc moment i juz jej nie bedzie w terrarium. Juz raz ją łapałem na biurku.
-
już jakieś ptaszniki mam, jak narazie 9, to że jak otwieram pojemnik i wyskakuje mi ptasznik na ręk to już przeszedłem bo mam rosea versie nadrzewną agresiv:-) cały czas siedzi na ściankach i wcale nie jest taka wolna i łagodna jak w opisie, no cóż taki osobnik. Miałem jeszcze możliwość wyboru versicolor jednak obwawiałem sie że nieprzeżyje podróży, gdyby niebyło tak zimno wziołbym versicolor bo to była naprawde okazja, mam nadzieje że sobie poradze, jaki pojemnik byłby odpowiedni dla irmini po 7 wyl??
-
Ja mam różne pająki w tym cambridgei i irminie i nie wydają mi sie wcale jakieś nieprzewidywalne. Moge spokojnie grzebać po pojemniczku a one się nawet nie wychylają z gniazda. Zresztą u mnie nawet murinusy są w miare spokojne
-
A nazbierałeś już tyle expa żeby móc sobie kupić ptaszorka nadrzewnego to se kup. ;-)
BTW: Wszysttko zależy od tego, czy Ty czujesz, że sobie poradzisz z takim nadrzewniakiem.
-
Ja mam C.crawshayi'a który jest bardzo spokojny(czasami biore go na ręce)Wszystko zależy od warunków jakie ma pająk i od jedo chatakteru.Ale jak chcesz mieć pająka który jest np.szybki albo agresywny to musiś byś pewny siebie a jak będziesz sie zastanawiał godzinami to..Jak jak mi sie jakiś pająk spodobał to miałem go na drugi dzień i niemam z nimi żadnego problemu(czasami jakiś ucieknie i mam zabawe w szukanie :P)Jak Ci sie podaba ten pająk to kupuj.
-
mnie sie wydaje że sobie poradze, jednak niemoge tego powiedzieć i być tego w 100% pewny bo niemiałem doczynienia z tym ptasznikiem, jest szybki ale niewiem czy szybszy odemnie:-) bo niewidziałem jak biega, skacze, jestem dobrej myśli i mam nadzieje ż nie bede miał większych problemów z hodowlą, jak bede miał to ją spzredam albo zamienie:-)
-
teraz go bede miał na 100%, miałem okazaje bo zamieniam boehmei po 2wyl za irminie po 7wyl:-) mogłem wybrać versicolor po 6 ale bałem sie że nieprzetrwa podróży:-)
Uprawnienia umieszczania postów