Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: poradze sobie z irminią??

Re: poradze sobie z irminią??

Ja mam irminie i to jest mój pierwszy pająk, póki co nie miałem problemów do wczoraj, kiedy musiałem pleśń usunąć. Grzebałem w ziemi mini-łopatką gdy nagle pająk rzucił się w strone łopatki. To była sekunda, skok ze ścianki + sprint, jakby biegła w stronę drzwiczek miałbym dpiero problem, nie zdążyłbym zareagować. Więc radzę max koncentracji, ja już na pewno będę ostrożny ))

raz wzioełm pojmniczek z G.rosea na kolana i wyciągałem jej resztki jedzenia, wyskoczyła na mnie i po nogach szybko zbiegła na podłoge to była sekunda jak znikła pod fotelem. naszczęście udało mi się ją schwytać, ta rosea to jakiś wyjątek, druga jaką miałem to aniołek, spokojnie siedziała na dnie pojemniczka i nie reagowała na interwencje w pojemniczku(przykład z opisu gatunku). Jestem pełen optymizmu co do irmini, tylko jeszcze niech mi ktoś powie jaki pojemnik bedzie dobry dla irmini po 7wyl?? ma jeszcze czas bo bedzie dopiero we wtore/środe

Ja moją irminię L5 trzymam już w dużym terra (30x40x30), gość od którego kupiłem trzymał ją w pojemniku ok. 0,6 litra. Może to za duże terra dla tak małego ptasznika, ale po przeprowadzce pajączek szybko zwiedził całość i czuł się swobodnie, po 2 dniach zaczął budować gniazdo na konarze, ale mi pleśniał więc wyjąłem i teraz pająk zrobił sobie gniazdko w norce ziemnej.

Wyluzuj nokeg damy sobie radę bo ja też za parę dni będe szczęśliwym posiadaczem irminki i będziem sie doświadczeniami wymieniać

do tego bede jeszcze miał geniculate po 7wyl:-) dla tej irminki może być tymczasowo pojemnik o wymiarach: 13x8x15wys. jak narazie niemam innego, będzie on jako tymczasowy, dopuki nie zdobęde większego, irminia po 7wyl chyba nie jest duża więc chyba jej wystraczy na jakiś czas.

Metal-ja bede miał w środe irminie, jak cos to sie bedziemy dzielić obserwacjami przez gg :-) napiszemy dziennik z życia irmini:-)

spokojnie,dasz rade.ja zaczynalem od versicolor,mimo ze wszyscy mi odradzali.nadrzewne wcale nie sa takie wymagajace.
    P.S.dzieki za pajaki

oki, to ja dzięki za pająki:-) przemyśl tego impertaora i daj mi znać

Atrax Robustus
    Guest

nokeg - to wszystko zalezy od samooceny ;-)
    Jezeli uwazasz, ze masz troche rozsadku, refleks i respekt w stosunku do zwierzaka, to mozesz spokojnie kupic, bo sobie poradzisz.

W jaki sposób schwytać nadrzewniaka, np. podczas przeprowadzania go do nowego terra? Ja Geniculate nakrywam pojemnikiem, podsówam kartonik i jest, a nadrzewnego tez w ten sposob?

Atrax Robustus
    Guest

Tak

Uprawnienia umieszczania postów