Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: pomocy w wybraniu podloza

djtommi
    Guest

pomocy w wybraniu podloza

Witam

To jest bardzo prowizoryczny projekt mojego akwa dla kumakow a moje pytanie brzmi jakie podloze zastosowac ?? na ladzie jakie i w wodzie jakie?? tak zeby dobrze wygladalo i spelnialo swoje zaloazenie. na ladzie beda roslinki wiec musi to byc podoloze w ktorym moga zyc. ta czarna linia to przegroda szklana. projjekt prowizoryczny :P jak zrobie to pokaze orginal

Re: pomocy w wybraniu podloza

w czesci wodnej zwirek, zejscie na lad moze byc z plaskiego kamyka, na ladzie ziemia ogrodowa z glina i piaskiem

djtommi
    Guest

zejscie musi byc tez z takiego materialu jak woda czyli zwirek bo kamien beidze obok laen iejst zaznazony musi byc z glina?? a ziemia ogorodowa napewno beize dobra?? nie lepiej torf?? a i ta zeimia ma byc zysta, bez nawozow tak??

niemusi byc glina, ziemia najlepiej czysta to gdzies z lasu czy laki sobie przyniesziesz i lub ze sklepu, jak maja w tym rosnac rosliny to dobrze rzeby byla dobrej jakosci

djtommi
    Guest

w opisie napisane jeste zeby zstosowac substrat kokosowy w ktory mpowinno tez rosnac. co Ty na to?

albo dobry tez bedzie keramzyt do kupienia w sklepach ogrodniczych

djtommi
    Guest

WItam
    znow mam maly probem co do podloza a natomiast nurtuje mnie zagadnienie co do podloza w czesci wodnej czy ma to byc piasek czy zwir(jak gruby??) tak zeby przectawialo to okolo podloze ze stawow i jak najbaridzje realistyczne bylo.

Uprawnienia umieszczania postów